IN ACEST ARTICOL:
Vara este anotimpul potrivit pentru eliminarea kilogramelor in plus, pentru ca in acesta perioada organismul nu mai are nevoie de energia unor alimente bogate caloric. Acest lucru se reflecta intr-un apetit mai scazut - pasul cel mai important catre silueta mult dorita. In plus, pe parcursul verii este mult mai usor de urmat o dieta echilibrata si diversificata, datorita marii varietati alimentare specifice acestui sezon, mai ales in ceea ce priveste fructele si legumele. Se vor evita in acest mod dietele drastrice, care solicita inutil organismul, iar rezultatele pentru silueta si sanatate le vei obtine bucurandu-te in acelasi timp de toate deliciile alimentare ale acestui anotimp.

Vara este anotimpul potrivit pentru eliminarea kilogramelor in plus, pentru ca in acesta perioada organismul nu mai are nevoie de energia unor alimente bogate caloric. Acest lucru se reflecta intr-un apetit mai scazut - pasul cel mai important catre silueta mult dorita. In plus, pe parcursul verii este mult mai usor de urmat o dieta echilibrata si diversificata, datorita marii varietati alimentare specifice acestui sezon, mai ales in ceea ce priveste fructele si legumele. Se vor evita in acest mod dietele drastrice, care solicita inutil organismul, iar rezultatele pentru silueta si sanatate le vei obtine bucurandu-te in acelasi timp de toate deliciile alimentare ale acestui anotimp.

Toata lumea are tendinta de a manca mai usor in timpul verii. Dar important este ca dieta urmata in aceasta perioada sa fie echilibrata nutritional si sa suplineasca pierderile electrolitice mult mai mari din timpul verii. Alimentatia in anotimpul estival trebuie sa fie centrata pe legume si fructe, lactate degresate si cereale. Acestea sunt alimente sarace in calorii dar bogate in fibre, calciu si alti nutrienti importanti.

Fibrele au cateva roluri deosebit de benefice pentru organism si silueta: ajuta la controlul greutatii prin inducerea senzatiei de plenitudine, scad apetitul, moduleaza nivelul zaharului din sange prin incetinirea digestiei carbohidratilor si preventia absorbtiei rapide.

Fructele si legumele contin antioxidanti si alti fitonutrienti care incetinesc procesele de oxidare ce induc imbatranirea tesuturilor, protejeaza de cancer si boli cardivasculare, imbunatatesc tensiunea arteriala si protejeaza cordul. Si, foarte important, au un continut caloric redus.

Rosiile si ardeiul

Rosiile si ardeiul gras de toate culorile contin cantitati mari din vitaminele A si C. O rosie de dimensiune medie, de exemplu, este saraca in carbohidrati si are doar 35 de calorii, insa iti ofera 40% din necesarul zilnic de vitamina C si 20% din cel de vitamina A.

S-a constatat ca cei care consuma multe rosii au o incidenta mai mica a cancerelor digestive. Specialistii au pus acest fapt pe seama licopenilor continuti in rosii, niste antioxidanti foarte puternici care dau culoarea acestor legume. Un alt efect benefic al licopenilor consta in scaderea oxidarii LDL-colesterolului evitand in acest mod formarea placilor de aterom pe vasele inimii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri