Fasolea verde si uscata
Fasolea cu toate soiurile ei dar si rudele sale apropiate, mazarea si lintea, sunt bogate in nutrienti si surse importante de fibre, fier si proteine. Fasolea este un substituent bun al carnii in dietele vegetariene, pentru ca acesta are o mare cantitate de proteine. Fibrele pe care le aduce au rol in mentinerea unui tranzit intestinal normal.
Inlocuirea proteinelor de origine animala cu fasole reduce aportul caloric, scade cantitatea de grasimi saturate si este complet lipsita de colesterol. Fasolea mentine senzatia de plenitudine mai mult timp si scade apetitul pentru alimentele bogate in grasimi.
Fasolea reprezinta o sursa excelenta de folati. Un aport adecvat de folati mentine cordul in parametrii optimi si este foarte important pentru viitoarele mamici si pentru sanatatea fatului.
Apa
Elementul cheie in dietele concepute special pentru sezonul cald este apa. Apa nu are valoare calorica, insa ea este liantul majoritatii proceselor metabolice din organism. Ea ajuta la digestie, la eliminarea toxinelor din organism, la mentinerea temperaturii corpului.
In timpul verii deshidratarea organismului este foarte accentuata. Pe langa apa se pierd si foarte multe saruri minerale, rezultatul fiind o stare de slabiciune generalizata. De aceea in afara apei plate, necesarul zilnic de lichide din timpul verii, de aproximativ 2 -3 litri, trebuie sa fie atins si prin consumul unor lichide ce contin vitamine si minerale precum apa carbogazoasa si sucurile de fructe.
Un articol de Ciprian Chitu
Sursa: Healthy.ro
Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:
Scapa de celulita prin 6 exercitii
Ce trebuie sa stii despre durerea abdominala
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?