Violenta in familie este un fenomen care, in mare masura, inca nu este constientizat de catre societate ca fiind ceva deosebit de grav. Poate de aceea sunt multi cei care prefera sa nu intervina in cazul in care asista la o asemenea scena, sau stiu ca asa ceva se petrece in imediata lor apropiere, in familiile cunoscutilor sau chiar a rudelor.

Violenta naste violenta. Un copil crescut intr-un mediu in care bataile fac parte din rutina zilnica, vor invata ca “asa se face” si vor aplica acelasi tratament propriilor familii. Putini sunt cei care datorita agresiunilor suferite se hotarasc sa evite violenta, de orice forma, in familiile pe care si-le formeaza odata ajunsi la maturitate.

Desi e greu, nici macar prima palma nu ar trebui iertata in speranta ca nu se va mai repeta, pentru ca dupa acea prima palma, sigur va veni si a doua, iar de aici inainte lucrurile scapa de sub control mult prea usor.

Violenta in familie nu este ceva normal! Si, in niciun caz, nu este ceva ce trebuie acceptat ca atare. In utimii ani au aparut tot mai multe adaposturi care ofera protectie si consiliere femeilor abuzate. De asemenea, fiecare din noi ar trebui sa-si puna intrebarea; “Eu cum as reactiona daca as vedea un barbat ca-si bate nevasta, sau un parinte ca-si bate copilul?”. Nu e corect sa spunem: “ Nu ma bag, pentru ca nu e treaba mea”. Ba da, este treaba noastra, a tuturor, pentru ca acesta este un fenomen care afecteaza nu doar pe cei implicati ci intreaga societate in care traim.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează

Un articol de Andrea Balint

Sursa: Kudika.ro

Va recomandam si alte articole de pe Kudika.ro:

Dieta in functie de zodie

Blog Kudic: Locul de munca in care te simti ca acasa

Anca Parghel are nevoie de ajutor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri