A avea un copil nu mai implica existenta ambilor parinti. Daca prima inseminare artificiala a unei femei singure a avut loc acum mai bine de 20 de ani, problema care se aduce in discutie este ca in ultimul timp a crescut in mod considerabil numarul femeilor care nu vor sa se priveze de dreptul la nastere doar pentru simplul motiv ca nu au o persoana iubita alturi.
In functie de caracteristicile fizice si grupa sanguina, banca de sperma determina mostra de sperma cea mai adecvata. Odata calculate ziua ovulatiei prin intermediul unor serii de probe si examinari, femeia se poate duce la control unde, fara a fi necesara o anestezie pentru ca procesul nu este deloc dureros, spermatozoizii sunt introdusi in interiorul uterului.
Sansele femeilor de a ramene insarcinate prin inseminare artificiala sunt aceleasi cu sansele de a ramane insarcinate prin contact sexual. Daca incercarile esueaza, medicii vor marii posibilitatea de a ramane insarcinate stimuland ovulatia prin intermediul medicamentatiei adecvate. Daca nici aceste incercari nu se finalizeaza cu success se recomanda incetarea tratamentului dupa 6 incercari. Cu cat varsta femeii este mai avansata, cu atat posibilitatile de a ramane insarcinata scad, din moment ce fertilitatea femeii scade incepand cu varsta de 35 de ani., din acest motiv, ca o ultima solutie exista fecundarea in vitro.
Sursa: Psiholife.ro
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară