Dupa perioada de sarcina si travaliu, acum ca familia a capatat un nou membru, toata energia este focalizata asupra celui mic si momentul reluarii vietii sexuale pare sa fie indepartat. In perioada de dupa nastere, esti dominata de instinctul matern si uiti pentru un timp de statutul de sotie si de partenerul tau.
Dupa perioada de sarcina si travaliu, acum ca familia a capatat un nou membru, toata energia este focalizata asupra celui mic si momentul reluarii vietii sexuale pare sa fie indepartat. In perioada de dupa nastere, esti dominata de instinctul matern si uiti pentru un timp de statutul de sotie si de partenerul tau.


Cand imi pot relua viata sexuala?

Teoretic, viata de cuplu se poate relua oricand te simti confortabil si iti doresti acest lucru. Specialistii spun ca viata sexuala poate fi reluata dupa terminarea perioadei de lauzie (aceasta perioada dureaza 6 saptamani de la nastere).

Este de preferat ca in aceasta perioada partenerul sa te ajute in ceea ce priveste ingrijirea micului membru al familiei. Astfel, petreceti timp impreuna, discutati, manifestati-va afectiunea si gesturile intime.

Cauzele disparitiei libidoului

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

Fie ca ai avut o nastere normala sau una prin cezariana, trebuie sa te menajezi si sa te ingrijesti la fel de bine in perioada imediat urmatoare.

In primele saptamani dupa nastere, se observa disparitia libidoului. Scaderea apetitului sexual se datoreaza in primul rand durerilor provocate de rupturile perineale sau de taietura perineului (epiziotomie) si de firele cu care a fost cusut- trebuie sa treaca o perioada suficienta de timp care sa permita cicatrizarea ranii.

De asemenea organele genitale care au suferit modificari in perioada de sarcina (uterul, vaginul), au nevoie de timp sa revina la dimensiunile si forma de dinainte de sarcina.

Scurgerile vaginale din perioada de dupa nastere si aparitia lactatiei sunt evenimente inedite care au impact negativ asupra psihicului tau.

O alta cauza care amana apropierea intima dintre parteneri este oboseala, epuizarea atat fizica, cat si psihica a ta care trebuie sa indeplineasca toate nevoile celui mic. Este dificil pentru voi sa gasiti timp pentru viata de cuplu intre doua alaptari si somnul mictului care va poate trezi oricand.
5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Imediat dupa nastere au loc variatii hormonale notabile (nivelul estrogenului scade drastic si, in schimb este stimulata secretia de prolactina, care stimuleaza lactatia). Din cauza acestor variatii hormonale, vaginul nu este lubrefiat corespunzator si astfel pot aparea dureri in cursul unui eventual act sexual.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri