Un tort delicios si usor de pregatit.
Ingrediente
- unt
- mere
- zahar
- scortisoara pudra
- 4 albusuri
- 1-2 plicuri de zahar vanilat
- faina
- frisca
-stafide
Mod de preparare
Intr-o cratita (sau tava speciala!) de 3 litri unsa bine cu unt, se inghesuiesc bine( dar bine) mere curatate si taiate in 4 (dupa preferinte "crapaturile" se astupa cu cateva stafide) se presara o cana de zahar peste ele (si putina scortisoara pudra) si se introduc in cuptorul incins la foc potrivit pana se topeste zaharul si se inmoaie merele.
Cat timp acestea stau la cuptor se bat 4 albusuri cu 4 linguri de zahar si 1-2 plic de zahar vanilat, se adauga galbenusurile si 4 linguri de faina amestecate cu 1/2 praf de copt.
Se scoate cratita cu mere din cuptor ( cand este zaharul topit si mere moi)si se adauga (rapid) compozitia de mai inainte! Se introduce de nou in cuptor pana ce s-a copt aluatul (se incearca cu o scobitoare).

Lasati sa se raceasca bine (eventual bagati la frigider), rasturnati pe un platou, adaugati o budinca de vanilie, cremsnit sau doar frisca! Dar frisca neaparat!
Garantez.... e delicios!
Pofta buna!
O reteta propusa de: Danuta
Sursa: Delly.ro
Va recomandam si urmatoarele retete de pe Delly.ro:
Tort de sarlota
Tort de iaurt
Tort Jack Daniel's
Tort de morcovi
Tort delicios cu fructe
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023
Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie