Un tort delicios si usor de pregatit.
Ingrediente
- unt
- mere
- zahar
- scortisoara pudra
- 4 albusuri
- 1-2 plicuri de zahar vanilat
- faina
- frisca
-stafide
Mod de preparare
Intr-o cratita (sau tava speciala!) de 3 litri unsa bine cu unt, se inghesuiesc bine( dar bine) mere curatate si taiate in 4 (dupa preferinte "crapaturile" se astupa cu cateva stafide) se presara o cana de zahar peste ele (si putina scortisoara pudra) si se introduc in cuptorul incins la foc potrivit pana se topeste zaharul si se inmoaie merele.
Cat timp acestea stau la cuptor se bat 4 albusuri cu 4 linguri de zahar si 1-2 plic de zahar vanilat, se adauga galbenusurile si 4 linguri de faina amestecate cu 1/2 praf de copt.
Se scoate cratita cu mere din cuptor ( cand este zaharul topit si mere moi)si se adauga (rapid) compozitia de mai inainte! Se introduce de nou in cuptor pana ce s-a copt aluatul (se incearca cu o scobitoare).
Lasati sa se raceasca bine (eventual bagati la frigider), rasturnati pe un platou, adaugati o budinca de vanilie, cremsnit sau doar frisca! Dar frisca neaparat!
Garantez.... e delicios!
Pofta buna!
O reteta propusa de: Danuta
Sursa: Delly.ro
Va recomandam si urmatoarele retete de pe Delly.ro:
Tort de sarlota
Tort de iaurt
Tort Jack Daniel's
Tort de morcovi
Tort delicios cu fructe
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?