Metodele contraceptive evolueaza, aparand altele noi menite sa indeplineasca mai bine dorintele femeilor active sexual. Ca o noutate in contraceptia moderna putem vorbi despre inelul contraceptiv.

Cum se foloseste inelul contraceptiv?

Acest inel se monteaza intravaginal in prima zi a menstruatiei si se mentine in vagin timp de trei saptamani, urmand ca in a patra sa fie scos. In aceasta perioada vor aparea sangerarile menstruale iar in a cincea saptamana, sau, altfel spus, prima saptamana din urmatoarea luna, se va monta din nou un inel contraceptiv in aceeasi zi in care a fost montat prima data. In cazul iesirii lui din vagin, se recomanda spalarea atenta a acestuia (nu isi pirde deloc proprietatile la spalare) si apoi reintroducerea lui, avand grija ca absenta din vagin sa nu depaseasca 3 ore.

Se recomanda ca in prima saptamana de la prima utilizare a inelului contraceptiv sa se foloseasca simultan si o alta metoda contraceptiva.

Inelul contraceptiv scade sansa unei sarcini dupa intreruperea folosirii sale?

Daca femeia doreste sa aiba o sarcina, acest lucru este posibil la scurt timp dupa intreruperea folosirii inelului contraceptiv. La urmatorul ciclu menstrual dupa intreruperea folosirii inelului contraceptiv, dupa producerea ovulatiei, femeia poate ramane insarcinata.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

Alimente care scad inteligenta
Decalogul curelor de slabire eficiente
Alimente pentru inteligenta


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri