12:06, 12 Iunie 2009 publicat în Mami

Vremea devine din ce in ce mai calda, timpul costumelor de baie se apropie cu pasi repezi iar dorinta de a scapa de celulita devine din ce in ce mai acerba. Este firesc, ce femeie nu isi doreste sa aiba o silueta de invidiat in costum de baie?

Vremea devine din ce in ce mai calda, timpul costumelor de baie se apropie cu pasi repezi iar dorinta de a scapa de celulita devine din ce in ce mai acerba. Este firesc, ce femeie nu isi doreste sa aiba o silueta de invidiat in costum de baie?

Celulita – inamicul frumusetii

Citeste si:
Beneficiile uleiului de măsline asupra pielii
Beneficiile uleiului de...
Celulita reprezinta o degradare a structurii straturilor adipoase si a retelei de colagen, structuri situate subcutanat. Cauzele formarii celulitei sunt multiple, tocmai de aceea este frecventa la foarte multe femei: alimentatia saraca in vitamine (mai ales vitamica C, A, E) si proteine, dar bogate in grasimi (fast-food, carnati, mezeluri, margarina, cascaval, smantana, dulciuri cu creme), viata sedentara, stresul, dereglari hormonale, fumatul etc.

Sfaturi utile pentru combaterea celulitei

Citeste si:
Leurda - Regina Sănătății! De la bogăția în nutrienți la...
Leurda - Regina Sănătății! De...

Pentru a inlatura celulita si a reface structurile subcutanate si totodata pentru redarea frumusetii si fermitatii pielii trebuie luate doua masuri: una alimentara si una de efort fizic. Cea alimentara consta in adoptarea unui regim de hrana bazat mai mult pe proteine si vitamine (legume, fructe, carne de pui si peste, dar si lactate si oua) si pe eliminarea grasimilor toxice (carne de porc, de oaie, iepure, smantana, cascaval, mezeluri, carnati, mici, mancaruri prajite, tochituri etc). Alimentatia este importanta pentru refacerea metabolismului celular de la nivelul subcutanat si pentru mobilizarea grasimilor, insa pentru arderea acestora este nevoie ca organismul sa aiba consum energetic, altfel de ce le-ar consuma? Acest consum energetic se obtine prin efort fizic.

Exercitii pentru eliminarea celulitei

Exercitiile destinate acestei probleme sunt de doua tipiri: exercitii generale si exercitii fizce localizate.

Exercitiile fizice generale

Acestea se refera la accelerarea metabolismului bazal si constau intr-un mare consum energetic la nivelul intregului organism, ci nu doar pe un grup muscular. Aceste exercitii fizice constau in:

- mersul pe jos: trebuie precizat ca mersul pe jos pentru a avea rezultate in acest sens nu trebuie efectuat doar pe distante lungi, ci si intr-un anumit mod. Astfel trebuie sa mergeti cu pasi cat mai mari, cat mai repede si fara sa indoiti picioarele cand faceti transferul de greutate de pe un picior pe altul la schimbarea pasului. Este de preferat sa incercat sa urcati in stilul acesta de mers. Gasiti in localitatea unde locuiti un drum care urca (in panta lina, nu un deal) si mergeti astfel cel putin 2 km pe zi.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri