Celulita este un mare inamic al frumusetii pielii si corpului, stricand aspectul fin si neted al pielii precum si forma, contururile corpului. Pentru a intelege mai bine cum putem indeparta celulita trebuie mai intai sa intelegem cum se formeaza aceasta si care sunt cauzele ei pentru a le elimina.

Celulita este un mare inamic al frumusetii pielii si corpului, stricand aspectul fin si neted al pielii precum si forma, contururile corpului. Pentru a intelege mai bine cum putem indeparta celulita trebuie mai intai sa intelegem cum se formeaza aceasta si care sunt cauzele ei pentru a le elimina.

Impropriu denumita “celulita” (sufixul “ita” insemna inflamatie – celilita ar insemna inflamatia tesutului gras subcutanat, situatie grava de altfel), aceasta este reprezentata de acumularea unui material lipidic in celulele grase subcutanate. Prin cresterea de volum a celulelor grase, circulatia locala se modifica, aportul de oxigen si nutrienti devine insuficient si o serie de celule grase se sparg, eliminandu-si continutul in spatiul intercelular. Aici se dezvolta un minim proces inflamator, avand ca rezultat final secretia de elemente conjunctive, fibre care organizeaza tesutul gras in “ochiuri de plasa” si care se leaga de partea profunda a pielii, tractionand-o. In felul acesta pielea capata un aspect de “coaja de portocala”. Este deci evident ca odata instalata, celulita este greu de inlaturat, necesitand timp, rabdare si multa vointa.
Oricat de multe tratamente cosmetice ati folosi, in lipsa unor exercitii fizice si a unei diete adecvate celulita nu va disparea.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Care sunt cauzele celulitei?

Celulita este favorizata de cauze din cele mai diverse, spre exemplu expunerea exagerata la soare, viata sedentara, variatii ale hormonilor sexuali, viata sexuala, lipsa activitatii fizice, alimentatia inadecvata sau haotica, hidratare insuficienta, lipsa unor vitamine etc.

Tratamente anticelulitice cu ceai verde

1. Masaj anticelulitic cu ceai verde si uleiuri esentiale

Exista 3 uleiuri esentiale recunoscute pentru efectul lor anticelulitic - cel de ienupar, lavanda si rozmarin. Ienuparul si rozmarinul stimuleaza circulatia sangelui si limfa, avand, deci, efectul unui drenaj limfatic. In plus, topesc grasimea de sub piele si lupta impotriva retentiei de apa. Uleiul de lavanda, pe langa mirosul placut, tonifica si revitalizeaza pielea. Puteti folosi o rola pentru masaj anticelulitic. Se amesteca toate aceste uleiuri in proportii egale intr-un recipient (cantitatea variaza in functie de suprafata zonelor pe care doriti sa le masati) si de asemenea se mai amesteca si cu o cantitate egala de ceai verde concentrat (4-8 pliculete la o cana). Masajul se face timp de jumatate de ora in zonele afectate de celulita.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri