Ceaiul negru in cosmetica
Este recunoscut pentru efectele sale asupra mentinerii tineretii tenului, luptand in combaterea ridurilor prin stimularea circulatiei sanguine subcutanate. Tot datorita acestui efect sunt recomandate comprese nu doar la nivelul fetei, cat si a zonelor unde exista celulita, dand rezultate foarte bune alaturi de masaj.
Ceaiul negru mai este util in combaterea petelor maronii care apar pe ten, maini sau si pe umeri si spate (acestea din urma datorita expunerilor in exces la soare si arsurilor de piele care frecvent apar la acest nivel). Se recomanda infuzii cu ceai negru la doua zile, seara (obtinute din 3 plicuri de ceai la 250ml de apa fiarta), si comprese in fiecare seara cu ceai negru.Aceste comprese se pot utiliza si pentru combaterea cearcanelor.
Ceaiul negru este util si in combaterea sau vindecarea arsurilor solare, se pun comprese cu ceai pe zonele afectate.
Cui este contraindicat ceaiul negru?
Baut in exces, ceaiul negru poate influenta negativ absorbtia fierului de la nivel intestinal, asadar anemicilor nu este recomandat. De asemenea nici personaelor cu lipsa de calciu nu este recomandat, dand stari de ameteala pana la lesin. In hipertensiune se recomanda prudenta, nu se va depasi o cana pe zi, pentru ca ceaiul negru contine teina (se recomanda consumul de ceai negru numai cu acordul cardiologului sau medicului de familie). Copiilor cu varste sub 10 ani si diabeticilor este de asemenea contraindicat, la fel si femeilor insarcinate.
Sursa: Healthy.ro
Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:
Cum sa slabesti focalizat in zona coapselor si feselor
Beneficiile miraculoase ale propolisului
10 alimente care sporesc libidoul
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?