Draga parinte, esti deja un parinte bun pentru copilul tau, deoarece ai avut norocul, curajul si dorinta de a avea un copil! Dar cea mai mare calitate a ta, este IUBIREA pentru copilul tau (asa cum este el!)! Si permite-mi sa-ti dezvalui un secret: si copilul tau te IUBESTE asa cum esti tu.

Specialistii in domeniu recomanda ca raportul general sa fie urmatorul: la 1 pedeapsa (ex: “nu te uiti la TV, nu iesi azi afara, este exclusa pedeapsa corporala! ) sa-i dai aproximativ 4 recompense (care pot fi materiale dar mai ales incurajari, laude, aprecieri, etc.). Atat de importante sunt aprecierile, incurajarile parintilor pentru dezvoltarea increderii in sine la copil! Pe scurt: 1 “rece”- 4 “calde”!

Fiti generosi cu aprecierile, incurajarile si “zgarciti” cu critica si pedeapsa! Daca sunteti nevoit sa mai pedepsiti, fiti atent sa “dregeti busuiocul” acordand recompense suficiente( atunci copilul stie ce a gresit si ce a facut bine, pantru ca-I si explicati DE CE il pedepsiti si DE CE il recompensati)! Fiind laudat mai des, incurajat, el va avea mai multa incredere in el, ceea ce constituie punctul principal al educatiei unui copil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Nu uita ca tu ai fost copil, stii deja cum este, il poti intelege mai bine pe copil prin aceasta experienta; el nu a fost parinte, nu poate sa te inteleaga bine; asadar fii mai empatic, ingaduitor cu propriul copil.

In final, va urez mult succes in misiunea dumneavoastra foarte importanta de PARINTE “MODEL” pentru COPILULUI VOSTRU “SPECIAL”, “MINUNAT” (el este o “minune”, binecuvantare pentru voi, nu-i asa?) .

El te “modeleaza” pe tine ca parinte, iar tu, ca parinte, il transformi pe copil in ceva “special” prin iubirea, educatia, rabdarea si intelegerea ta!

Autor: Psiholog Cutov Mihaela

Sursa: psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri