Cu fiecare generatie stilul de viata tinde sa fie din ce in ce mai sendentar. Daca odinioara mijloacele de transport erau mai rare, oamenii mergeau mai mult pe jos, mancarea era mai sanatoasa cu alimente crescute de multe ori in propria gradina si sportul de zi cu zi era mai intens mergand foarte mult pe jos, in zilele noastre datorita computerizarii, dezvoltarii industriale, majoritatea oamenilor merg mai putin pe jos, avand la dispozitie mijloacele de transport in comun, avand job-uri din ce in ce mai sedentare, majoritatea la birou, iar programuil de hrana devine din ce in ce mai haotic.

4. Incalzirea coloanei toracice. Tineti picioarele departate si indoiti usor genunchii. Duceti mainile in sold, privirea inainte, umerii trasi in spate si in jos. Tineti umerii nemiscati si arcuiti coloana astfel incat sa impingeti punctul sternal dintre sani (respectiv pectorali pentru barbati), cat mai in fata si cat mai sus, fara a misca pozitia umerilor, se lucreaza practic doar pieptul. Cand veti simti respiratia ingreunata foarte mult si veti simti o durere punctiforma intre omoplati inseamna ca ati lucrat corect. Reveniti si repetati miscarea de 20 de ori. Este posibil ca in primele zile sa faceti o usoara febra musculara pentru ca nu obisnuiati sa lucrati muschii coloanei, dar cu exercitii va aveti obisnui.

5. Incalzirea mijlocului si a coloanei lombare. Picioarele raman departate dar intinse, mainile in sold, spatele drept, nu aveti voie sa il arcuiti cel putin la nivelul superior al coloanei, respectiv umeri si gat. Va veti apleca in fata astfel incat sa ajungeti cu trunchiul paralel cu podeaua, apoi in spate incercand sa faceti acelasi unghi ca la aplecarea in fata. Repetati miscarile, intai lent (pentru adaptarea coloanei), apoi mai rapid, de 20-30 de ori. Va aplecati apoi lateral ca si cum ati dori sa atingeti genunchiul cu capul, alternand miscarea dintr-o parte in alta, cand va aplecati spre stanga, cand spre dreapta. Repetati de 20-30 de ori. Apoi faceti rotiri de trunchi, aveti grija sa tineti bazinul pe loc. Cate 5-10 rotiri de fiecare parte. Este posibil la inceput sa ametiti, insa acest exercitiu ajuta la dobandirea unui echilibru mai bun.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

6. Incalzirea picioarelor. Tineti picioarele departate, spatele drept, uniti palmele si ridicati-le desupra capului. Aplecati-va apoi spre un varf, incercand sa-l atingeti, apoi la mijlocul distantei dintre picioare incercand sa atingeti cu palmele podeaua, apoi la celalalt varf si ridicati-va iarasi cu mainile deasupra capului. Faceti acest exercitiu de 15 ori. Apoi incercati sa va rotiti formand cu palmele un cerc cat mai mare, din pozitia cat mai rodicata le duceti in lateral, coborati si atingeti usor primul varf, apoi podeaua, celalalt verf si le ridicati prin lateral, de partea opusa, pana ajung din nou deasupra capului. Formati astfel un cerc foarte mare cu palmele. Faceti 10 astfel de cercuri intr-un sens si 10 in calalalt si la final va opriti cu palmele jos, atingand podeaua (sau incercand, fara sa indoiti genunchii) si ramaneti astfel pret de 10 secunde.

Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL Kaufland anunță programul magazinelor de Paște

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri