Cura cu limonada a fost creata de Stanley Burroughs cu 50 de ani in urma reprezentand la momentul respectiv o cura rapida de detoxifiere intensa a organismului pentru cei cu un regim alimentar gras si nesanatos si pentru cei care nu urmau niciun program sportiv, avand o viata sedentara. Dupa ce mai multe persoane au urmat aceasta cura s-au observat si alte efecte, precum ameliorarea depresiei, energizarea, scaderea usoara in greutate, ameliorarea durerilor cronice, un aspect mai tanar al pielii, presuspunandu-se deasemenea ca aceasta cura ar elimina si toxinele.

Deasemenea in lipsa caloriilor, vitaminelor, mineralelor si nutientilor de care are nevoie organismul va prelua din propriile depozite si aceste depozite “topite” vor fi in special cele musculare, fiindca organismul va avea nevoie de proteine si neavand niciun aport va lua din muschi. Astfel slabirea se realizeaza in special pe fondul infometarii si se va slabi in special prin pierderile musculare, tesuturile grase fiind foarte putin “afectate”. Organismul are nevoie de proteine pentru confectionarea hormonilor, a anticorpilor sistemului imun, pentru multe functii celulare, regenerare, buna functionare a ADN-ului si ARN-ului in diverse cicluri de sinteza proteica, iata cate sisteme sunt tulburate in aceasta dieta. Imunitatea scade, functiile organismului sunt profund perturbate, inclusiv cele renale, cerebrale, cardiace, digestive, hepatice etc, astfel incat recuperarea dupa o astfel de dieta atat de restrictiva este dificila si poate dura chiar ani, iar daca unele patologii s-au instalat, poate fi imposibila (de exemplu prin scaderea imunitatii aparitia unor infectii care se vindeca prin sechele sau demineralizare osoasa etc).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Este rcomandata cererea opiniei medicale inainte de a urma orice dieta, spre binele sanatatii dumneavoastra.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri