2 Noiembrie 2009 publicat în Mami 9 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Cu totii am auzit de imunitate, ne-am vaccinat, unii au luat si diverse alte medicamente pentru intarirea sistemului imun, dar ce este de fapt imunitatea ? Daca veti cauta intr-un dictionar ori ati facut-o deja veti afla ca imunitatea reprezinta un sistem de aparare si lupta impotriva agentilor patogeni. Oare chiar asta inseamna imunitate ? Ei bine, sistemul imun este mai mult decat atat.

Cu totii am auzit de imunitate, ne-am vaccinat si am incercat tratamente imunostimulatoare, dar ce este de fapt imunitatea ? Daca veti cauta intr-un dictionar ori ati facut-o deja veti afla ca imunitatea reprezinta un sistem de aparare si lupta impotriva agentilor patogeni. Oare chiar asta inseamna imunitate ? Ei bine, sistemul imun este mai mult decat atat.

Organismul uman este un microunivers intr-un macrounivers. Astfel, el este alcautit din numeroase sisteme care au functia lor definita si totodata interactioneaza intre ele, stimuland/ inhiband/ regland alte sisteme. Astfel ca era nevoie de un sistem protector pentru toate celelalte si acesta este sistemul imun. El primeste '"informatii" de la celelalte sisteme atunci cand acestea sunt '"in pericol " si intra in functie. Insa el nu functioneaza solitar, ci tonusul sau depinde de multi factori din organism. Astfel ca mentinerea homeostaziei si urmarea sfaturilor medicale va vor ajuta sa va mentineti un bun tonus al sistemului imunitar.

9 metode de intarire a imunitatii

Alimentele bogate in vitamina C

Vitamina C are rolul de a intari sistemul imunitar prin activarea unor mecanisme celulare, prin regenerarea unor tesuturi, refacerea structurilor de colagen, stimularea absorbtiei fierului la nivel intestinal (fierul alimentar isi schimba valenta in sucurile gastrice astfel incat sa poata fi absorbit doar in prezenta vitamine C), avand efect energizant, de intinerire, regenerare si crestere a imunitatii. Consumati astfel vitamina C fie prin consumul fructelor si legumelor in stare proaspata sau sub forma de sucuri, fie prin consumul suplimentelor alimentare.

Consumul de proteine si 3 mese pe zi

Chiar daca sunteti la dieta organismul are nevoie de proteine, iar stomacul de 3-5 mese pe zi, insa nu copioase, aceasta pentru a-si regla secretiile, pentru mentinerea glicemiei si activitatea normala a insulinei. Proteinele sunt importante in cele mai multe functii ale organismului, intra in structurile intermediare celulare dintre ADN, ARN si “mesajul” transmis celulei prin intermediul sintezei de proteine, ele intra in structura receptorilor, unor substante ale sistemului nervos, intra in alcaturiea muschilor, a hormonilor si tot din proteine sunt confectionati anticorpii, principalele arme cu care sistemul imunitar lupta impotriva infectiilor si bolilor. Asadar, consumul de proteine este deosebit de important pentru organism, de aceea nutritionistii recomanda consumul carnii de pui si peste, precum si a catorva oua pe saptamana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri