Odihna
In timpul somnului foarte multe procese de regenerare sunt activate. Studii neurologice de specilitate au demonstrat ca sistemul nostru nervos si mai ales creierul este mult mai activ in timpul somnului decat in starea de veghe. In timpul somnului sunt secretati in cantitati mari unii neurotransmitatori, iar procesele de regenerare sunt intense, astfel toate mecanismele de protectie celulare, tisulare si sistemice sunt refacute, urmand apoi sa functioneze din nou otpim in starea de veghe.
Fructe si legume
Fructele si legumele sunt bogate atat in vitamina C, cat si in alte vitamie si minerale, fiind foarte importante pentru buna functionare a organismului si desfasurarea proceselor de aparare impotriva infectiilor. Sistemul imunitar are nevoie de multe vitamine si minerale pentru a functiona in tot ansamblul sau, asadar se recomanda sa consumati macar doua fructe pe zi si o salata sau mancare de legume.
Sportul
Sportul mareste cantitatea de sange, regleaza metabolismul, creste functiile celulare prin aportul de nutrienti si deasemenea creste oxigenarea tisulara astfel incat toate sistemele organismului functioneaza mai bie, ajuta organismul sa reziste in fata infectiilor, dar si in fata unor factori care ar putea scadea activitatea sistemului imunitar, cum sunt frigul, umiditatea, stresul etc. Printre cele mai importante “arme” impotriva stresului se numara sportul, fiind considerat una dintre cele mai puternice activitati care combate optim toate modificarile produse de stres.
Baile fierbinti, masajul si sauna
Baile fierbinti, masajul si sauna au rolul de a mobiliza sangele in si din musculatura, de a creste circulatia in unele zone ale organismului pe care le folosim mai rar, fiind deosebit de utile pentru persoanele cu munca de birou sau care au un stil de viata mai sedentar. Acestea prezinta printre alte roluri si pe acela de creastere a imunitatii si a rezistentei la frig, intarind totodata sistemul cardio-vascular.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.