Problema supraponderabilitatii se ridica din ce in ce mai acut asupra populatiei din zilele noastre, existand deja o tendinta generala spre supraponderabilitate in majoritatea tarilor lumii. Este evident ca aceasta vine odata cu evolutia, oamenii devenind din ce in ce mai sedentari, mai comozi, iar mancarea si localurile unde se poate manca tot mai accesibile. Putine persoane spre exemplu, mai ales dintre cele tinere, obisnuiesc sa mai gateasca, ci mai degraba mananca la fast-food, la restaurant sau fac comanda de un meniu chinezesc de exemplu. Toate aceste obiceiuri se reflecta cu timpul asupra greutatii, dar si sanatatii noastre.

Problema supraponderabilitatii se ridica din ce in ce mai acut asupra populatiei din zilele noastre, existand deja o tendinta generala spre supraponderabilitate in majoritatea tarilor lumii. Este evident ca aceasta vine odata cu evolutia, oamenii devenind din ce in ce mai sedentari, mai comozi, iar mancarea si localurile unde se poate manca tot mai accesibile. Putine persoane spre exemplu, mai ales dintre cele tinere, obisnuiesc sa mai gateasca, ci mai degraba mananca la fast-food, la restaurant sau fac comanda de un meniu chinezesc de exemplu. Toate aceste “obiceiuri” se reflecta cu timpul asupra greutatii, dar si sanatatii noastre.

1. Obisnuinta de a “ciuguli”
Foarte multe persoane au dobandit obiceiul de a manca intre mese mici gustari, biscuiti, covrigei, alune, bomboane, toate acestea crescand cu mult aportul caloric necesar zilnic. Deasemenea faptul ca mananca mereu obisnuiesc stomacul sa tot secrete suc gastric pentru digestie, astfel ca atunci cand aceste persoane incerca sa renunte la obiceiul de a manca intre mese au senzatii de foame frecvente, pofte, iar in final nu se mai pot abtine.
Solutie: incercati sa nu va cumparati alimente pe care le-ati putea rontai intre mese.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

2. Alimentele… sunt peste tot
Multe persoane obisnuiesc sa umple frigiderul cu tot felul de alimente care mai de care mai apetisante si care se pot consuma fara preparare, isi iau alimente pe birou (de exemplu o punga cu biscuiti sau snacks-uri), isi fac drumuri pe langa restaurante sau magazine cu vitrine pline de alimente apetisante sau rasfoiesc meniuri cu poze care starnesc salivatia oricui etc. Alimentele ne inconjoara peste tot, inclusiv la televizor, in reclame.
Solutie: Incercati sa asezati alimentele din frigider de exemplu astfel incat prima data sa observati fructele si legumele, iar restul alimentelor sa fie mai putin accesibile. Deasemenea renuntati sa cumparati numai alimente care se consuma ca atare, fara preparare, precum mezeluri, cascaval (contine aproape 60% grasimi), smantana, ci mai degraba luati lactate ca branza ori lapte degresat. Aprovizionati-va cu alimente sanatoase, altfel veti fi tentati intotdeauna sa le consumati si pe cele foarte calorice. Inca ceva, nu mergeti la cumparaturi cu stomacul gol. Nu lasati in campul vostru vizual (de exemplu la birou) alimente pe care le puteti consuma (de exemplu un bol cu bomboane).

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Caria dentară – ce este și cum se tratează Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri