Copiii nu au puterea de a decide singuri regimul alimentar, ce este bine si ce nu pentru santatea lor, nu au indpendenta alegerii alimentelor care se gasesc in frigider si nici nu pot prezenta un control alimentar. Ei se afla strict sub educatia si modelul pe care parintii il ofera acestora.

Copiii nu au puterea de a decide singuri regimul alimentar, ce este bine si ce nu pentru santatea lor, nu au indpendenta alegerii alimentelor care se gasesc in frigider si nici nu pot prezenta un control alimentar. Ei se afla strict sub educatia si modelul pe care parintii il ofera acestora.

Din pacate insa excesele alimentare in perioada copilariei sunt mult mai nocive decat cele de la varsta adulta. In copilarie, pana la varsta de 5 ani, se dezvolta numarul de celule grase, urmand ca apoi acest numar sa ramana relativ constant.

Chiar daca o persoana ia in greutate pe fondul tesutului adipos, aceasta cresetere se produce in special prin marirea de volum a adipocitelor, aceste celule grase isi cresc dimensiunile prin depozitele adipoase pe care le contin, insa numarul lor ramane relativ constant. De aceea obezitatea infantila este mai grava si mai periculoasa decat cea a adultului, tocmai pentru ca in perioada copilariei se stabileste numarul celulelor adipoase. Astfel un copil obez poate ramane tot restul vietii astfel, deasemenea riscul de dezvoltare al unor boli precum ateroscleroza (cauza principala a infarctelor si accidentelor vasculare), hipertensiunea arteriala, bolile de inima, artrozele, diabetul zaharat, infertilitatea, afectiunile hepatice si bolile precum si riscul pentru bolile provocate de dislipidemii este mult, mult mai mare decat in cazul unui adult care nu a avut obezitate infantila.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Englezii au realizat mai multe studii care au demonstrat ca in perioada sarbatorilor oamenii mananca mult peste necesarul zilnic de calorii, media fiind reprezentata de 6000 de calorii pe zi, ceea ce inseamna de aproape trei ori necesarul zilnic al unei femei adulte si de patru ori mai mult decat necesarul zilnic de calorii al unei fetite de 5 ani.

Astfel, in perioada Sarbatorilor de iarna, majoritatea familiilor sunt predispuse exceselor alimentare. Kilogramele care sunt luate in plus in aceasta perioada raman mai mult timp, poate luni de zile, ani, sau chiar raman in permanenta. De aceea este foarte important sa preveniti excesul de calorii in perioada Sarbatorilor.

Pentru a evita surplusul caloric fie mancati des, dar putin, ceea ce este putin probabil ca se va intampla, fie cresteti consumul caloriilor ingerate. Cresterea consumului caloriilor se realizeaza prin intensificarea activitatilor si prin cresterea exercitiilor fizice, a miscarilor. Astfel, pentru a imbina utilul cu placutul, iesiti la joaca cu copiii, mergeti in parcurile de distractii sau la patinoar, jucati-va cu zapada, construiti oameni de zapada etc. Toate aceste activitati zilnice vor consuma surplusul caloriilor ingerate.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri