Greturi, oboseala, picioare grele Sarcina aduce, mai mult sau mai putin, stari de rau zilnice cu care viitoarele mamici se descurca difici, mai ales daca sunt la lucru. Voi incerca sa va dau cateva sfaturi de conciliere a vietii profesionale cu sarcina.

Greturi, oboseala, picioare grele … Sarcina aduce, mai mult sau mai putin, stari de rau zilnice cu care viitoarele mamici se descurca difici, mai ales daca sunt la lucru. Voi incerca sa va dau cateva sfaturi de conciliere a vietii profesionale cu sarcina.

Nu este recomandat sa lucrez pe perioada sarcinii?

In principiu, nu este adevarat, deoarece sarcina nu este o boala. Trebuie doar luate cateva precautii, deoarece, in functie de avansarea sarcinii, pot aparea diferite riscuri. In primele trei luni, nu exista nicio contraindicatie. Doar greturile si durerile abdominale va pot deranja. In cel de-al doilea trimestru, contractiile sunt intensificate de activitate. Persoanele care lucreaza in picioare si cele care cara diverse greutati trebuie sa fie atente, pentru ca sunt mai expuse decat femeile care lucreaza la birou, riscand un avort involuntar tardiv. In cel de-al treilea trimestru, exista riscul unei nasteri premature din cauza contractiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Exista trucuri care sa ma faca sa ma simt mai bine la serviciu?


Evitati sa purtati greutati (inclusiv copiii, prin casa) si faceti pauze sistematic. Fiti atente la tinuta dvs. Daca aveti dureri de spate, mergeti la piscina, deoarece inotul intareste musculatura dorsala. Daca lucrati in pozitia asezat, intindeti-va si ridicati picioarele, incepand cu cel de-al doilea trimestru, pentru a evita umflarea acestora. Incepand cu cea de-a sasea luna, incercati sa nu lucrati incontinuu in picioare. Pentru a evita foamea, luati la birou fructe si batoane de cereale si inmultiti pauzele de masa.

Fractionarea meselor permite de asemenea evitarea incarcarii peste masura a stomacului, si astfel veti scapa de greturi. In sfarsit, daca aceste probleme apar, nu ezitati sa consultati un medic sau o asistenta in domeniul obstreticii. In astfel de situatii, nu trebuie sa pregetati sa cereti de indata sfatul specialistilor.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Cum sa evitam oboseala?

Ideal este sa dormiti bine. Culcati-va devreme si treziti-va cat mai tarziu posibil. Asezati o perna sub picioare in timpul noptii pentru ca acestea sa fie mai la inaltime. Reduceti cat de mult posibil timpul petrecut in mijloacele de transport. Ajungand acasa dupa o zi de lucru, oferiti-va timp de odihna, pentru a recupera. Odihna este obligatorie pentru a putea impaca sarcina si activitatea profesionala. Deci, pentru cele mai active dintre voi, diminuati ritmul activitatilor casnice si implicati-va sotul in sarcinile zilnice!

Trebuie sa evitam deplasarile in interes de serviciu?

Deplasarile cresc riscul nasterilor premature, deoarece provoaca contractii. Din acest motiv, va recomandam sa reduceti ritmul. De altfel, mijlocul de transport indicat este avionul (inainte de cea de-a saptea luna de sarcina) sau trenul, pentru traseele lungi.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Autor: Stefania

Sursa: informatiiprofesionale.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri