Cand vorbim de celulita ne referim in general la un numar mare de persoane, de toate varstele, caci neplacuta coaja de portocala afecteaza atat adolescentii, cat si adultii, indiferent de sex. Celulita afecteaza cu precadere femeile, dar este prezenta si in randul barbatilor.

Sportul

Sportul este esential pentru redobandirea supletei corpului, pentru prevenirea pielii cu aspect “cazut” si pentru formarea liniilor usor musculare. O jumatate de ora de efort fizic pe zi este suficienta pentru silueta si eliminarea celulitei. Puteti incerca sporturi ca alergare, aerobic, mers rapid, bicicleta, acele sporturi care solicita intregul organism.

Masajul

Masajul pune sangele in miscare, vascularizeaza tesuturile subcutanate, antreneaza mobilizarea grasimilor si a toxinelor si creste oxigenarea acestora. O sedinta de masaj la doua saptamani este ideala atat pentru inlaturarea celulitei, cat si pentru tonifierea corpului si eliminarea stresului.

Produsele naturale sau cosmetice

Alaturi de urmarea sfaturilor de mai sus puteti folosi si produse externe aplicate in zonele de piele unde celulita este vizibila. Insa acestea folosite solitar, fara a adopta un program de exercitii fizice si fara a manca sanatos nu au efecte de lunga durata. Puteti folosi comprese cu ceai concentrat de soc sau ceai verde, lasate sa actioneze la nivelul pielii timp de jumatate de ora, ori impachetari cu alge, creme de corp cu argila si alte metode naturale cu actiune locala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Caria dentară – ce este și cum se tratează

Atunci cand v-ati propus sa eliminati celulita trebuie sa va inarmati cu rabdare caci eliminarea tesutului gras subcutanat si reformarea retelei de colagen sunt procese care au nevoie de timp si nu se pot desfasura in doar cateva zile.

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dieta care combate arsurile la stomac

7 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a ramane insarcinata

20 de modificari care apar pe masura ce imbatranim


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri