12:05, 14 Mai 2010 publicat în Mami

Stirile care vin din zona guvernamentala nu sunt deloc optimiste in ceea ce ii priveste pe viitorii parinti, mamici si tatici. Astfel, suma pe care o primeste un parinte care sta acasa cu copilul in primii doi ani de la nasterea acestuia ar putea sa nu mai reprezinte 85% din venituri. Masura ar putea intra in vigoare de la 1 iunie.

Update: Wall-Street.ro scrie ca indemnizatia pentru cresterea copilului, acordata mamelor pentru cel mult doi ani si in valoare de 85% din media veniturilor pe ultimul an, ar putea scadea cu 15%, dupa cum releva un proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe blogul personal al judecatorului Adrian Neacsu, presedintele Tribunalului Vrancea.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ieri ca nu s-a luat inca o decizie in ceea ce priveste reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului de la un plafon maxim de 4.000 de lei la 600 de lei si a precizat ca in acest moment se discuta mai multe variante.

Citeste si:
Instinctul matern si legatura parinte-copil
Instinctul matern si legatura...

"Sunt variante in discutie, nu s-a stabilit inca nimic. Nu avem inca o decizie in ceea ce priveste reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului", a raspuns Seitan, dupa ce a fost intrebat daca s-a luat o decizie in ceea ce priveste plafonarea indemnizatiei la 600 de lei.

Indiferent ce salariu au avut si cat au cotizat la asigurarile sociale, parintii aflati in concediul de crestere a copilului ar putea primi aceeasi indemnizatie lunara de la stat. Cum la noi in tara majoritatea parintilor care raman acasa cu cei mici sunt mamele, aceasta masura le va afecta in mod direct pe femei.

Citeste si:
5 sfaturi privind alegerea servetelelor umede pentru bebelusi
5 sfaturi privind alegerea...

De la 1 ianuarie 2009, persoanele care realizau, in anul anterior nasterii copilului, venituri supuse impozitarii beneficiau de un concediu de crestere a copilului de pana la doi ani, trei in cazul copiilor cu handicap, in timpul caruia primeau o indemnizatie lunara de 600 de lei, sau, la alegere, de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni. Plafonul stabilit pentru o astfel de indemnizatie este acum de 4.000 de lei pe luna, explica portalul de stiri 9am.ro.

Parintii, obligati in acest fel, sa se intoarca cat mai repede la serviciu

Parintii se tem deja ca politicienii vor reveni la vechiul plafon de indemnizatii cand, indiferent de venitul realizat in ultimele 12 luni, acestia primeau doar 600 de lei pe luna.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri