Stirile care vin din zona guvernamentala nu sunt deloc optimiste in ceea ce ii priveste pe viitorii parinti, mamici si tatici. Astfel, suma pe care o primeste un parinte care sta acasa cu copilul in primii doi ani de la nasterea acestuia ar putea sa nu mai reprezinte 85% din venituri. Masura ar putea intra in vigoare de la 1 iunie.

“Nu ai ce sa faci cu 600 de lei. Mai mult de jumatate din acesti bani se duc pe scutece si lapte praf. Iar daca mai ai si credite la banca, este imposibil” ne-a declarat mama unei fetite de 2 ani si jumatate care asteapta un al doilea bebelus curand. Multe cheltuieli se duc si pe hainutele bebelusului, care creste foarte repede si care trebuie schimbate la doua luni.

“Singura solutie pentru o mamica in ziua de astazi este sa se intoarca cat mai repede la serviciu”, a mai spus ea. Desigur aceasta nu o poti face decat cu ajutorul bunicilor in grija carora raman de cele mai multe ori, cei mici. “Si ce te faci atunci cand te intorci seara acasa iar copilul te intreaba <<Mami, ce mi-ai adus?>>”, mai spune aceeasi mamica.

De ce se impune aceasta masura?

Autoritatile au spus ca vor lua aceasta decizie dura pentru viitoarii parinti, deoarece ar fi ajuns la concluzia ca banii platiti in prezent pentru indemnizatia de crestere a copilului ar reprezenta o suma prea mare, in conditiile in care, in perioada urmatoare, ar trebui facute reduceri la cheltuielile bugetare, potrivit 9am.ro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi micsorata, deocamdata nefiind stabilit oficial cu cate procente va fi diminuata sau daca va fi impusa o suma fixa, a confirmat consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass.

Potrivit consilierului, modul in care aceasta indemnizatie va fi micsorata urmeaza sa fie hotarat de Ministerul Muncii cat mai rapid, astfel incat sa intre in vigoare de la 1 iunie.

Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, in luna martie, la nivelul intregii tari erau aproape 200.000 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Avand in vedere vremurile dificile pe care le traim, nu mai mira rapoartele demografice care arata ca populatia Romaniei scade ingrijorator de mult.

Poza main: Shutterstock

Poza mica: iStock

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Prea mult ca sa mai ramana macar putin...
Scrisoare catre amanta tatalui meu
Ti-e teama ca vei ramane singura pentru totdeauna?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri