17 Mai 2010 publicat în Mami 11 share-uri

Incontinenta urinara afecteaza una din trei femei, fiind prezenta si in cazul barbatilor, dar mai rar. Aceasta se manifesta prin imposibilitatea de a mentine urina in vezica urinara datorita slabirii muschilor care formeaza sfincterul uretral (inel care inconjoara uretra si care are rolul de a o mentine inchisa in timpul dintre mictiuni).

Cum se executa corect exercitiile Kegel? Se recomanda sa va asezati confortabil pe un scaun sau un fotoliu, cu abdomenul cat mai relaxat, cu mana pe muschii abdominali pentru a va convinge ca nu ii incordati, apoi contractati musculatura perineala ca si cand ati dori sa va abtineti de la nevoile fiziologice. Se recomanda sa contractati timp de 5 secunde, apoi sa relaxati alte 5 secunde si tot asa timp de jumatate de ora pe zi. Efectele nu apar imediat, este nevoie ca musculatura perineala sa se tonifice si sa se dezvolte suficient, astfel ca primele efecte clare apar la o luna de la efectuarea zilnica a acestor exercitii, iar efectele optime se mentin daca veti continua cu aceste exercitii.

Dieta

Specialistii au sesizat o legatura intre consumul de cafeina si alcool raportat la incidenta incontinentei urinare. Nu se stie exact cum actioneaza cafeina in exces sau alcoolul in privinta incontinentei urinare, insa s-a observat ca cei care au redus consumul de cafea la doua cesti pe zi si de asemenea au redus consumul de alcool la un pahar pe saptamana incontinenta urinara s-a ameliorat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Principiile de bază ale mașinii CNC 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Mentinerea siluetei

Persoanele cu obezitate de grad trei prezinta incontineta urinara, insa studiile medicale au demonstrat ca cei care au slabit un numar mare de kilograme au prezentat ameliorari in privinta incontinentei urinare. Grasimea acumulata la nivel abdominal produce presiune pe organele interne abdominale, inclusiv pe vezica urinara.

Reducerea stresului

Stresul poate afecta starea de continenta urinara. De asemenea unele boli care implica afectarea sistemului nervos pot duce la eliberari involuntare de urina. Tratarea stresului de orice natura (nu ne referim doar la cel psihologic, ci mai ales organic) amelioreaza incontinenta urinara. Astfel tratarea bolilor care au ca efect secundar incontinenta urinara, cum sunt de exemplu infectiile urinare, va duce implicit la disparitia incontinentei.

Ceaiurile medicinale si remediile naturiste
Se recomanda sa consumati zilnic patru cani cu ceai de cretisoara, traista ciobanului, coada soricelului sau matase de porumb. De asemenea baile de sezut cu ceai concentrat de coada soricelului sau traista ciobanului tonifica dinspre exterior musculatura sfincterului vezical.

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Caria dentară – ce este și cum se tratează

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dieta care combate arsurile la stomac

7 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a ramane insarcinata

20 de modificari care apar pe masura ce imbatranim


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri