Testele de secretii ar trebuie efectuate de fiecare femeie activa sexual in fiecare an daca nu are simptome anormale la nivel genital si de fiecare data cand prezinta diverse simptome la nivel genital.

Pregatirea femeii inaintea testului de secretii

Se recomanda ca testul de secretii sa fie efectuat dupa cateva zile de la finalizarea ciclului menstrual, dar nu imediat dupa sangerarile menstruale. Se recomanda finalizarea oricarui tratament intravaginal sau care ar putea perturba flora vaginala (ca antibioticele) inainte cu 2-3 zile de efectuarea testului. Cu 24 de ore inainte de test nu trebuie sa aveti contact sexual, sa folositi tampoane interne si nici sa faceti dus (chiar daca suna bizar, dusul poate duce la rezultate fals negative – medicii recomanda sa nu faceti dus cu 24 de ore inainte de test).

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dieta care combate arsurile la stomac

7 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a ramane insarcinata

20 de modificari care apar pe masura ce imbatranim

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

Un articol de Iulia DIBU


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri