Pentru a nu lungi inutil povestioara, voi trece direct la subiect: iata schimbarile pe care le-am facut.
Dieta
Primele schimbari au fost in sfera alimentatiei. Asadar mi-am impus micul dejun care nu are o ora fiexa ci il iau dupa ce ma trezesc, intotdeauna inainte de a iesi din casa, oricat de grabita as fi. Daca am timp (si in general am) mananc cereale integrale cu lapte, fara fructe, daca ma grabesc iau repede niste fructe cu mine si le mananc pe drum sau consum un iaurt. Apoi la masa de pranz mananc carne de pui sau de peste dar preparata astfel incat sa nu includa nimic prajit si legume crude, nu garnitura gatita ci salata. La masa de dupa-amiaza mananc cateva fructe, dar de obiecei le mananc pe parcursul zilei, nu fac o masa din ele, iar la cina mananc branzeturi, lactate, supe, orez necombinat cu grasimi, cartofi copti, mancare gatita etc.
Programul de sport
Pentru ca la inceput nu puteam alerga bunul meu prieten mi-a zis sa merg mult si cat de repede pot. N-a fost usor, la inceput oboseam repede si ma dureau putin genunchii fiindca greutatea imi apasa putin pe articulatiile neantrenate. Ulterior, dupa doua saptamani de mers rapid drumul de la serviciu spre casa seara (si nu este deloc scurt, il parcurgeam intr-o ora) m-am hotarat sa ies in parc sa alerg si mi-am fixat un numar de ture: 5. De aici a inceput totul.
Dupa prima saptamana de alergare m-am simtit foarte bine, iar dupa a doua, cand deja dadusem jos si niste kilograme bune, ma simtem deja excelent, atat ca stare fizica, cat si psihica.
Asa a inceput sa-mi placa sportul, initial sub impulsul efectului de slabire, ulterior sub starea de bine pe care miscarea ti-o ofera. Imi parea rau ca nu ma apucasem mai demult, fiindca multe din problemele mele n-ar fi existat.
Asadar am inceput sa acord mai multa atentie sportului si... mai mult timp. In total inseamna o ora si jumatate pe zi, poate chiar doua. Incep dimineata, ma trezesc mai devreme, imi mananc cerealele si in timp ce-mi beau cafeaua timp de jumatate de ora imi verific mail-urile, ca apoi sa imi fac incalzirea. Exercitiile de incalzire vizeaza toate partile corpului, eu incep cu capui, apoi umenii, brate, coloana, mijloc, solduri si termin cu picioarele. Le fac intr-un ritm foarte rapid si am cumulat toate exercitiile de incalzire pe care le stiam din scoala si altele pe care le-am mai aflat in alte circumstante. Sunt destule, imi trag de tendoane suficient cat sa ma simt un fulg dupa ele si consuma energie fara a face efort muscular, tocmai din acest motiv nu mi se face rau ca le fac la jumatate de ora dupa ce am mancat.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară