11 August 2010 publicat în Mami 20 share-uri

Punctele negre reprezinta una dintre cele mai comune probleme ale tenului, multe femei acuzand neplacuta lor prezenta. Insa cum le putem combate?

Punctele negre reprezinta una dintre cele mai comune probleme ale tenului, multe femei acuzand neplacuta lor prezenta. Insa cum le putem combate?

Inainte de a discuta despre cele mai simple metode de combatere a punctelor negre trebuie sa cunoastem modul in care acestea se formeaza.

Cum se formeaza punctele negre?

Punctele negre se formeaza lent, reprezentand o evolutie a porilor cutanati, insa nu una favorabila. Tenul se incarca cu praf, produse de machiaj dar si cu sebumul secretat de glandele sebacee de la nivelul fetei. Astfel, intr-un por care a fost “astupat” cu praf sau produse de machiaj (de exemplu fond de ten) se acumuleaza sebum, grasimea. Astfel porul respectiv se dilata treptata, iar tenul capata aspectul acela cu pori dilatati si usor umflati. Ulterior grasimea se incarca cu particule de praf si alte elemente, capatand culoarea neagra, ceea ce confera si aspectul de punct negru.

Cum putem preveni aparitia punctelor negre?


Curatarea zilnica a tenului

Tenul trebuie curatat zilnic astfel: se foloseste un buretel plasa mic pe care il veti utiliza numai in curatarea tenlui. Se alege un sapun sau un gel dermatologic (are un pH special care nu usuca si nici nu ingrasa tenul) si se curata fata (dupa ce tenul a fost demachiat) cu miscari rapide, energice ale buretelului apasand usor (nu apasati tare caci va abrazati tenul). Buretelul plasa are proprietatea de a stimula circulatia subcutanata (efect de minimasaj) si totodata de a curata profund porii fata de un buretel normal. Tenul se curata in fiecare seara inainte de culcare.

Folosirea cremelor


Daca aveti tenul predispus la ingrasare se recomanda sa nu utilizati zilnic creme hidratante, chiar daca v-ati curatat tenul inainte de culcare. Folositi la trei zile crema hidratanta, insa nu pe baza de grasimi. Ca alta mentiune, crema se va aplica intotdeauna seara inainte de culcare, ci nu dimineata, caci va atrage si mai mult particulele de praf si alte elemente nocive din aer.

Fondul de ten

Folositi mai rar fondul de ten, poate doar in ocazii speciale atata vreme cat doriti sa scapati de punctele negre.

Clatiti-va tenul cu apa de mai multe ori pe zi
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri