1 Septembrie 2010 publicat în Mami 10 share-uri

Candidoza este o afectine cu incidenta mare in randul femeilor, practic se apreciaza ca orice femeie pana in varsta de 30 de ani a avut cel putin o data aceasta afectiune. Candidoza nu este strict legata de viata sexuala, ea putand aparea datorita oricarui factor ce perturba echilibrul florei vaginale si predispune la inmultirea excesiva a unei ciuperci ce traieste in mod natural in vagin Candida albicans.
Acestea isi poat modifica mai pregnant unele caracteristici sau chiar toate:
- Mirosul se schimba, devine neplacut, semanand cu mirosul de peste;
- Culoarea de asemenea devine mai galbuie, secretiile isi pierd transparenta;
- Consistenta: secretiile devin branzoase;
- Scurgerile sunt mai abundente.

2. Dispareunia
Daca se intampla ca in timpul actului sexual femeia sa simta disconfost, usturime sau durere, atunci cu siguranta ceva nu este in regula si foarte probabil prezinta candidoza (pot fi si alte boli cu transmitere sexuala care dau aceste simptome in timpul actului sexual). Se recomanda sa folositi prezervativul de fiecare data cand schimbati partenerul sexual si este de preferabil sa folositi acelasi tip de prezervativ pe care l-ati ales si cu care va simtiti bine.

3. Prurit (mancarime) vaginal si vulvar
Secretiile vaginale patologice se scurg din vagin si pot afecta si vulva (zona rozalie sesnibila din jurul orificiului vaginal, care cuprinde si clitorisul) pe care o irita (secretiile din candidoza sunt mai acide). Astfel femeia poate resimti un disconfort in aceasta zona si poate prezenta mancarimi, chiar si rani de grataj. Se recomanda folosirea unor ovule cu uz intravaginal (recomandate de medic) care, prin scrugerea odata cu secretiile vaginale, vor trata si zona vulvei.

4. Usturimi la urinare

Ustrimile la urinare sunt specifice infectiilor urinare, insa pot sa apara si in cazul candidozei vaginale, mai ales cand mucoasa vulvei este sensibila si iritata, aceasta usturand destul de tare in contact cu urina.

5. Crampe in abdomenul inferior
Uneori candidoza se poate manifesta prin crampe sau/si dureri mai surde si mai lungi in abdomenul inferior, uneori aparand chiar si in timpul mersului, fiind foarte suparatoare. Una din cauzele acestor dureri ar putea fi candidoza, insa este recomandabil sa consultati medicul fiindca o astfel de durere poate avea si alte cauze (sarcina, anexite, sarcina extrauterina, sindromul inflamator pelvin etc.).

Nu uitati sa mergeti anual la medic pentru analizele genitale de rutina: testele de secretii si testul Babes-Papanicolau.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Sursa: Healthy.ro - Suplimentul de sanatate by Kudika

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

Sa lamurim problema candidozei
Sexul in acele zile - nociv sau nu?

7 superalimente care “iti pot salva viata”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri