6 Septembrie 2010 publicat în Mami 106 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
De ce unii oameni par mai tineri iar altii nu isi pot ascunde varsta reala? Oare doar genele sunt vinovate sau stilul de viata joaca un rol important? De ce unii oameni sunt mai sensibili in fata bolilor si altii nu?

Fumatul


Fumatul este unul din marii dusmani ai sanatatii si frumusetii, avand efecte negative atat asupra sistemului nervos, cat si asupra sanatatii tuturor celulelor din corp carora le afecteaza in primul rand respiratia: monoxidul de carbon se leaga ireversibil de globulele rosii si acestea nu mai pot transporta oxigen la celule. Fumatul creste coagularea sangelui si produce vasoconstrictie in unele zone, marii fumatori (indiferent de varsta, sunt multe cazuri cunoscute sub 30 de ani) avand chiar amputatii de degete si alte necroze (sunt afectate vasele mici). Asadar fumatul nu distruge doar frumusetea, imbatranind foarte mult aspectul unei persoane, ci si sanatatea celui care fumeaza si a celor din jur pe care ii expune fumatului pasiv.

Alcoolul

Alcoolul, in special vinul si berea, este util daca se bea un pahar la cateva zile sau saptamanal, de obicei duminica atunci cand se strange intreaga familie in jurul mesei. Insa atunci cand este consumat zilnic devine toxic, primul care sufera fiind sistemul digestiv, apoi ficatul. In timp consumul zilnic de alcool poate avea efecte foarte nocive asupra sanatatii dar si asupra aspectului fizic, iar consumul exagerat poate duce la coma sau chiar... moarte.

Somnul in ore neadecvate

Un somn bun este cel de noapte care se desfasoara intre orele 22:00 (sau 23:00 in functie de ritmul hormonal al fiecaruia, unii il au un pic mai tarziu) pana la aproximativ 5:00 dimineata cand are loc varful secretiei de cortizol (un hormon foarte important in “managementul” stresului hormonal). Somnul de zi sau cel care nu cuprinde aceste ore care corespund ritmului nictemeral al hormonilor nu mai este nici jumatate util fata de somnul din aceste ore. Mare atentie pentru persoanele care lucreaza de noapte, cativa ani intr-un astfel de regim de munca pot avea efecte negative serioase asupra sanatatii.

Negativismul si tulburarile psihice si/sau comportamentale

Se stie ca pozitivismul, credinta in bine practic poate vindeca si cancerul! Sunt demonstrate efectele starii psihice asupra sanatatii si frumusetii! Persoanele negativiste, care se gandesc intai la ceva rau atunci cand incep o activitate, persoanele prea competitive (tipul comportamental A de exemplu), cele prea inchise, introvertite, cele anxioase, schizoide, senzitive – aceste persoane vor reflecta problemele lor psihice in starea de sanatate si aspectul fizic. Daca aveti astfel de tulburari, se recomanda sa consultati un psiholog, tehnicile pe care le veti invata impreuna cu acesta va vor fi de folos toata viata.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri