Doctorul dermatologic Alice Lesch Kelly a prezentat pentru revista online www.ivillage.com cele mai importante alimente care ajuta la regenerarea si hidratarea pielii:
1. Mango
Dulce si sanatos, fructul de mango reprezinta o adevarata sursa de beta caroten, care este transformat in corp in vitamina A (ajuta la hidratarea pielii, la repararea tesuturilor, reduce inflamatiile dupa expunerea la soare).
Cel mai bun mango este cel copt, moale la atingere.
Alte surse de beta carotene: morcovi, dovleac, cartofi dulci, caise.
2. Sucul de portocale
Sucul de portocale este plin de vitamina C, un antioxidant care ajuta la protejarea ADN-ului din celulele pielii. De asemenea, vitamina C este necesara pentru productia de colagen (previne aparitia ridurilor).
Realizeaza un shake fresh chiar la tine acasa, amestecand o cana de suc de portocale cu un pahar de iaurt de vanilie, gheata si putina miere.
Alte surse de vitamina C: ardei, broccoli, grapefruit, capsuni.
3. Iaurtul
Ultravioletele pot grabi aparitia ridurilor si cresc riscul de cancer de piele. Soarele nu trebuie intotdeauna evitat pentru ca limitele de productie a vitaminei D (esentiala pentru sanatatea oaselor) depind de caldura emisa de razele soarelui.
Putem mentine nivelul ridicat de vitamina D din corp, consumand produse lactate, precum iaurt, lapte sau branza.
Alte surse de vitamina D: cereale, suc de portocale.
4. Migdale
Migdalele contin vitamina E, un antioxidant care ajuta la protejarea celulelor pielii de razele ultraviolete ale soarelui. In plus, vitamina E lupta impotriva imbatranirii premature a pielii.
Este indicat sa consumam o mana de migdale zilnic, insa mare atentie la gramaj deoarece contin foarte multe calorii (100 de grame – 580 calorii).
Alte surse de vitamina E: seminte de floarea-soarelui, alune, arahide.
5. Carnea de pui
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?