Femeile sunt mai sensibile la frig decat barbatii, aceasta datorita unor diferente fiziologice intre femeie si barbat. Acestia din urma prezinta o cantitate mai mare de sange, o masa musculara mai mare care le mentine un metabolism bazal ridicat si tot ei sufera mai rar de circulatie periferica slaba, aceasta fiind influentata la femei de hormoni specifici.
Toamna frigul incepe sa preia treptat controlul vremii, ploile, vantul si atmosfera umeda punandu-ne la incercare imunitatea. Sunt astfel o serie de afectiuni care ne pandesc in sezoanele reci.
Infectiile urinare
.jpg)
Mai ales pentru femei infectiile urinare sunt mai frecvente in timpul rece. Aceasta pentru ca sistemele de termoreglare ale organismului sunt mult solicitate si astfel imunitatea scade, organismul devine mai vulnerabil, iar femeile sunt mai expuse infectiile urinare decat barbatii datorita distantei foarte mici dintre orificiul uretral si cel vaginal. Vaginul prezinta o flora bacteriana, pe cand mediul uretral este unul steril, astfel ca facilitarea pantrunderii bacteriilor in uretra duce la infectie (cistita in general). Consumati pe timpul rece cat mai putin alcool (desi acesta este vasodilatator in prima faza, mai tarziu insa, la cateva ore de la consum, deshidrateaza foarte mult, afectand filtarea renala), cafea, sucuri sin comert. Beci ceaiuri calde, limonade, apa plata, lapte si nu neglijati cei 2 L de lichide pe zi.
Afectarea pielii, unghiilor si parului Datorita vasoconstrictiei subcutantate care apare ca reflex la frig, pielea primeste mai putin sange cand este frig pentru vasele de sub piele se contracta. Rezultatele: pielea se usuca, se descuameaza, ridurile pot sa apara, se adancesc, unghiile devin fragile si se exfoliaza, iar parul casant, se rupe usor si cade mai mult. Ca si modalitate de combatere a acestor efecte ale frigului se recomanda in fiecare seara o baie fierbinte revigoranta cu aromaterapie care pune sangele de sub piele in miscare si produce vasodilatatie, consumul zilnic de fructe si legume pentru o doza optima de vitamine si minerale, precum si o hidratare corespunzatoare.
Racelile Aerul rece inspirat afecteaza mucoasele respiratorii, imunitatea locala scade si astfel riscul racelilor creste considerabil. Se recomanda sa consumati lichide calde si sa va stimulati imunitatea: ceaiuri medicinale (de exemplu echinaceea), vaccinuri homeopate, vitaminizare etc.
Afectiunile reumatice Pentru cei in cauza afectiunile reumatice sunt o adevarata problema atunci cand este frig afara, reumaticii fiind foarte sensibili la modificarile climatice. Daca simtiti dureri articulare, este bine sa va prezentati din timp la medic, sa nu le lasati sa se agraveze, fiindca cu cat disagnosticul este pus mai devreme, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Boala cu o mie de fețe: Scleroza Multiplă, cea mai invalidantă afecțiune a adultului tânăr. Care sunt simptomele timpurii care apar cu mai mulți ani înainte de diagnosticarea bolii?
Top 5 leacuri „băbești” care poți fi folositoare împotriva căderii părului
Top 10 ceaiuri de leac pe care trebuie să le ai în casă
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?