8 factori care reduc eficienta anticonceptionalelor
Antibioticele
Nu toate antibioticele interactioneaza cu anticnceptionalele hormonale, insa o buna parte din ele da: penicilina, cefalosporina (Cefaclor, Cefadroxil, Cefalexin, Cefazolin), tetraciclina, izoniazida, rifampicina, pirazinamida, etambutolul si streptomicina. Intrebati medicul sau farmacistul despre interactiune si utilizati prezervativul in timpul antibioterapiei, ca metoda adiacenta de contraceptie alaturi de pilule.
Antiepilepticele
Antiepilepticele sau anticonvulsivantele pot anula sau scadea efectele anticonceptionalelor hormonale. Barbtiricele in sepcial au aceste efecte: carbamazepina, fenitoin, oxcarbazepina, fenobarbital, primidon.
Antifungicele
Unele medicamente recomandate in tratamentul infectiilor fungice (cu ciuperci) interactioneaza cu anticonceptionalele: Flucitozina, Ketoconazol, Miconazol, Griseofulvin, Amfotericina B, Itraconazol etc. Anuntati medicl ca folositi contraceptive hormonale.
Antidepresivele si medicamentele pentru anxietate
Chiar si cele mai uzuale anxiolitice si antidepresive interactioneaza cu contraceptivele hormonale. Intrebati medicul despre acest aspect.
Unele antidiabetice
Unele antidiabetice orale interactioneaza de asemenea cu contraceptivele hormonale.
Medicamente naturiste
Toate tratamentele naturiste care contin fitohormoni (sunt precizati in prospect, iar daca tratamentul nu contine prospect nu il cumparati) interactioneaza cu contraceptivele hormonale.
Grepfrutul
Toate preparatele care contin grepfrut natural (nu sucuri cu arome de exemplu) pot interactiona cu contraceptivele hormonale. Grepfrutul interactioneaza cu o clasa mai larga de medicamente, intrebati medicul atunci cand urmati o terapie.
Voma si diareea
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?