Anticonceptionalele sunt medicamente acre previn sarcinile nedorite si unele afectiuni genitale, continand hormoni asemanatori celor secretati de organismul femeii. Pilulele contraceptive si in general contraceptia hormonala este cea mai raspandita metoda contraceptiva aleasa de femei la ora actuala.

contraceptive si interactiuniDesi foarte multe femei le utilizeaza, din pacate insa putine cunosc si ce factori interactioneaza cu aceste contraceptive hormonale, fiindca le poate diminua efectele si nu sunt putine cazurile in care apare o sarcina la femei care foloseau contraceptive.

8 factori care reduc eficienta anticonceptionalelor

Antibioticele

Nu toate antibioticele interactioneaza cu anticnceptionalele hormonale, insa o buna parte din ele da: penicilina, cefalosporina (Cefaclor, Cefadroxil, Cefalexin, Cefazolin), tetraciclina, izoniazida, rifampicina, pirazinamida, etambutolul si streptomicina. Intrebati medicul sau farmacistul despre interactiune si utilizati prezervativul in timpul antibioterapiei, ca metoda adiacenta de contraceptie alaturi de pilule.

Antiepilepticele

Antiepilepticele sau anticonvulsivantele pot anula sau scadea efectele anticonceptionalelor hormonale. Barbtiricele in sepcial au aceste efecte: carbamazepina, fenitoin, oxcarbazepina, fenobarbital, primidon.

Antifungicele

Unele medicamente recomandate in tratamentul infectiilor fungice (cu ciuperci) interactioneaza cu anticonceptionalele: Flucitozina, Ketoconazol, Miconazol, Griseofulvin, Amfotericina B, Itraconazol etc. Anuntati medicl ca folositi contraceptive hormonale.

Antidepresivele si medicamentele pentru anxietate

Chiar si cele mai uzuale anxiolitice si antidepresive interactioneaza cu contraceptivele hormonale. Intrebati medicul despre acest aspect.

Unele antidiabetice

Unele antidiabetice orale interactioneaza de asemenea cu contraceptivele hormonale.

Medicamente naturiste

Toate tratamentele naturiste care contin fitohormoni (sunt precizati in prospect, iar daca tratamentul nu contine prospect nu il cumparati) interactioneaza cu contraceptivele hormonale.

Grepfrutul

Toate preparatele care contin grepfrut natural (nu sucuri cu arome de exemplu) pot interactiona cu contraceptivele hormonale. Grepfrutul interactioneaza cu o clasa mai larga de medicamente, intrebati medicul atunci cand urmati o terapie.

Voma si diareea


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 8 factori care reduc eficienta anticonceptionalelor.