Anticonceptionalele sunt medicamente acre previn sarcinile nedorite si unele afectiuni genitale, continand hormoni asemanatori celor secretati de organismul femeii. Pilulele contraceptive si in general contraceptia hormonala este cea mai raspandita metoda contraceptiva aleasa de femei la ora actuala.
Desi foarte multe femei le utilizeaza, din pacate insa putine cunosc si ce factori interactioneaza cu aceste contraceptive hormonale, fiindca le poate diminua efectele si nu sunt putine cazurile in care apare o sarcina la femei care foloseau contraceptive.

8 factori care reduc eficienta anticonceptionalelor

Antibioticele


Nu toate antibioticele interactioneaza cu anticnceptionalele hormonale, insa o buna parte din ele da: penicilina, cefalosporina (Cefaclor, Cefadroxil, Cefalexin, Cefazolin), tetraciclina, izoniazida, rifampicina, pirazinamida, etambutolul si streptomicina. Intrebati medicul sau farmacistul despre interactiune si utilizati prezervativul in timpul antibioterapiei, ca metoda adiacenta de contraceptie alaturi de pilule.

Antiepilepticele

Antiepilepticele sau anticonvulsivantele pot anula sau scadea efectele anticonceptionalelor hormonale. Barbtiricele in sepcial au aceste efecte: carbamazepina, fenitoin, oxcarbazepina, fenobarbital, primidon.

Antifungicele

Unele medicamente recomandate in tratamentul infectiilor fungice (cu ciuperci) interactioneaza cu anticonceptionalele: Flucitozina, Ketoconazol, Miconazol, Griseofulvin, Amfotericina B, Itraconazol etc. Anuntati medicl ca folositi contraceptive hormonale.


Antidepresivele si medicamentele pentru anxietate

Chiar si cele mai uzuale anxiolitice si antidepresive interactioneaza cu contraceptivele hormonale. Intrebati medicul despre acest aspect.

Unele antidiabetice


Unele antidiabetice orale interactioneaza de asemenea cu contraceptivele hormonale.

Medicamente naturiste

Toate tratamentele naturiste care contin fitohormoni (sunt precizati in prospect, iar daca tratamentul nu contine prospect nu il cumparati) interactioneaza cu contraceptivele hormonale.

Grepfrutul

Toate preparatele care contin grepfrut natural (nu sucuri cu arome de exemplu) pot interactiona cu contraceptivele hormonale. Grepfrutul interactioneaza cu o clasa mai larga de medicamente, intrebati medicul atunci cand urmati o terapie.

Voma si diareea
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Obiceiurile de igienă intimă care te ajută să reduci iritațiile si dezechilibrele florei vaginale

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri