18 Octombrie 2010 publicat în Mami 2 share-uri

Sunt multe boli care ucid si marea lor majoritate pot fi prevenite. Unele boli pot fi contactate accidental, insa de restul ne putem feri daca stiam sa alegem un stil de viata sanatos si totodata sa ne monitorizam starea de sanatate prin analize care au menirea de a decela precoce orice patologie grava sau mai putin grava. De aceea va propunem o serie de analize care se fac perioadic, anual sau mai rar, dar care va pot salva viata in sensul cel mai serios.

5 analize care iti pot salva viata



Hemoleucograma

Hemoleucograma cuprinde o serie de analize ale sangelui care poate reprezenta starea de functionalitate generala a organismului, putand decela anumite patologii si infectii. Spre exemplu poate descoperi infectii acute sau cronice, anemii severe care pun in pericol viata, boli autoimune, chiar si cancere in anumite stadii evolutive, de exemplu leucemii.

Pentru ca hemoleucograma poate da informatii generale despre starea de sanatate a organismului, este intotodeana efectuata la orice suspiciune patologica. Se recomanda sa faceti analizele de sange la jumatate de an, cel mult anual. Nu neglijati acest aspect, hemoleucograma se face dimineata la ore rezonabile astfel incat sa nu va afecteze un program normal de lucru sau scoala.

Evaluarea colesterolului (Cho)

Evaluarea colesterolului previne sau ajuta la diagnosticarea bolilor cardiovasculare, dislipidemiilor si mai ales scade riscul patologiilor vitale, caci la momentul actual locul de varf in cazul moralitatii il ocupa bolile cardiovasculare. Ce legatura are colesterolul cu acestea? Colesterolul poate fi divizat in fractiuni lipidice, dintre care cele mai cunoscute sunt HDL (“colesterolul bun”) si LDL (“colesterolul rau”). LDL nu trebuie sa iasa din sange prin peretii vaselor, fiindca se blocheaza acolo si formeaza in timp o placa de grasime si celule ale sistemului imun care compromite structura si lumenul vasului, rezultand temuta boala: aterosclelroza – cauza principala a infactelor si accidentelor vasculare cerebrale. LDL trebuie "carat" de HDL din sange inapoi la ficat pentru a fi metabolizat. Afla tot ceea ce TREBUIE sa stii despre metabolismul lipidelor si preventia bolilor cardiovasculare in articolul: “Tot ce trebuie sa stii despre colesterol si ateroscleroza”, iar in finalul articolului aveti linck catre un video foarte sugestiv.

Testul Babes-Papanicolau

Testul Babes-Papanicolau este unul folosit ca screening pentru patologiile vaginale si ale colului uterin si varsta cu care se incepe testarea coincide cu cea la care v-ati inceput viata sexuala. Spre exemplu daca viata sexuala v-ati inceput-o la 18 ani, atunci incepand cu aceasta varsta anual trebuie sa va efectuati testul Babes-Papanicolau. Acest test poate decela ranile colului uterin si ajuta la depistarea precoce a cancerelor de la acest nivel, lucru exceptional de bun pentru ca in stadiu initial aceste cancere pot fi vindecate. Iti sugeram sa faci testul Babes-Papanicolau alaturi de cel de secretii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri