Varicele reprezinta o problema tot mai comuna printre oamenii moderni, cu un stil de viata haotic si viata sedentara.

Varicele reprezinta o problema tot mai comuna printre oamenii moderni, cu un stil de viata haotic si sedentar.

Ce sunt varicele?


Varicele reprezinta o dilatatie a venelor si de obicei afecteaza acele vene in care sangele trebuie sa urce contra fortelor de gravitatie. Asadar cel mai frecvent ele apar la nivelul picioarelor si mainilor.

Primul stadiu e evolutie al varicelor este reprezentat de dilatatia venoasa. Venele prin care sangele urca spre inima prezinta niste valve care creaza un sistem de pompare a sangelui impotriva fortelor de gravitatie. Atunci cand venele se dilata aceste valve isi pierd din functionalitate, astfel incepe un cerc vicios de probleme in lant, sangele urca din ce in ce mai greu datorita disfunctiei acestor valve, se produce o staza (stagnare) sanguina care dilata si mai mult venele, apoi in timp peretele venelor suporta modificari; datorita stazei se produc local edeme (umflarea picioarelor), iar mai tarziu sangele, ramanand mult timp in aceste vene pentru ca sistemul de impingere al valvelor nu mai functioneaza prezinta risc crescut de coagulare si formare a trombilor (chegurilor de sange). Apoi vasele se obstrueaza si exista riscul ca unii din acesti trombi sa plece pe cale sanguina si sa astupe alte vase din alte organe abdominale, toracice sau chiar vase cerebrale, producand infarcte si accidenete vasculare. Unerori varicele pot ulcera, producand local ulcerul varicos. Astfel varicele trebuie tratate inca de la primul stadiu, acela de dilatatie venoasa.

Cum putem combate varicele?

Indiferent daca locul de munca este sedentar (la birou) sau in picioare toata ziua, ambele situatii favorizeaza varicele. Barbatii, datorita musculaturii care prin tonusul sau sustine calibrul vaselor de la nivelul picioarelor, fac rar varice, insa in randul femeilor varicele sunt ingrijorator de frecvente, iar problemele pe care acestea le ridica nu sunt doar de natura estetica, ci pun in pericol functionalitatea unor tesuturi si chiar viata daca s-au format local cheaguri care pot migra in organe vitale.

Cum ne imbracam?

Mai ales in vremea racoroasa femeile sunt tentate sa poarte pantaloni mulati pe trup. Acestia de cele mai multe ori produc presiune la nivelul superior al coapselor, ingreunand circulatia in membrele inferioare. Pentru ca timpul este racoros si permite, este recomandat sa va procurati de la farmacii dresuri medicinale care mentin o presiune constanta pe venele superficiale, de sub piele, astfel le impiedica sa se dilate, sa isi mareasca lumenul si in felul acesta valvele continua sa functioneze. Aceste dresuri sunt special concepute pentru a preveni aparitia varicelor.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Cum să alegi componente pentru baia ta Principiile de bază ale mașinii CNC

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri