Pentru a pastra unghiile frumoase si lungi femeile fac tot felul de sacrificii, fiind dificil ca delicatele unghii sa reziste divestelor activitati zilnice precum si dietelor pe care adesea femeile le urmeaza.


Pentru a pastra unghiile frumoase si lungi femeile fac tot felul de sacrificii, fiind dificil ca delicatele unghii sa reziste divestelor activitati zilnice precum si dietelor pe care adesea femeile le urmeaza.

Tratamente naturiste pentru ingrijirea unghiilor fragile

Alimentatia


Stiati ca pielea, unghiile si parul sunt ultimele unde se cedeaza nutrienii din sange? Astfel, daca hrana nu este suficienta din punct de vedere nutritional si prezinta multiple carente vitaminice si minerale, atunci cu siguranta primele care sufera sunt pielea, unghiile si parul.

Alimentele bogate in vitamine si calciu sunt ideale pentru mentinerea sanatatii unghiilor si parului:
- fructele;
- iaurturile;
- legumele;
- branzeturile;

Cresterea fluxului sanguin subcutanat asigura un plus de oxigen si nutrienti pielii si radacinii unghiilor, astfel factorii favorizanti ai circulatiei subcutanate asigura rezistenta acestora:
- sauna;
- baile fierbinti;
- sportul.

Ingrijirea externa a unghiilor


Straturile superficiale ale unghiilor au insa nevoie de o ingirjire externa. Oja nu ajuta in mentinerea sanatatii unghiilor, mai ales daca nu lasa lumina sa treaca. In timp unghiile devin fragile si capata o culoare galbuie pana la maronie. Lacul de unghii cu substante hranuitoare poate fi insa o alegere buna.

Ce mai este de facut:
- sunt recomandate saptamanal sau de doua ori pe saptamana in functie de cat de fragile aveti unghiile (intervine si factorul genetic, unii au de la natura unghii groase si rezistente) sa faceti bai fierbinti cu vapori de ulei. Puneti intr-un ibric un strat subtire de ulei apoi puneti-l la foc mic. Cand s-a incins si emana vapori, stati cu unghiile cat de aproape suportati de suprafata uleiului, astfel vaporii fierbinti vor hidrata intens unghiile, prevenind exfolierea si ruperea acestora. Dupa acest tratament unghiile nu se vor lacui timp de o zi. Aceste bai de vapori hidratareaza totodata si degetele, conferind pielii un aspect tanar si catifelat.
- nu folositi pila pentru a slefui suprafata unghiei decat daca aceasta prezinta denivelari adanci, inestetice. Altfel veti slefui stratul protectiv de la suprafata unghiei, urmand ca acestea sa se exfolieze inevitabil.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri