IN ACEST ARTICOL:
Umezeala, temperaturile foarte scazute, trecerea de la temperaturile confortabile din incaperi la cele de afara – toate aceste diferente termice suprasolucita organismu, sistemele energetice si de termoreglare ale acestuia.

Astfel obosim mai usor, imunitatea scade si ne imbolnavim mai repede. Afectiunile de sezon si racelile frecvente pot fi evitate daca stim sa ne intarim sistemul imunitar si sa ne ingrijim sanatatea.

5 Metode pentru a-ti spori imunitatea in sezonul rece

Alimentatia


Alimentataia bogata in vitamine si minerale este foarte importanta in sezonul rece. Se recomanda sa consumati zilnic fructe, miere, branzeturi, muraturi, iar daca va permiteti: ceapa, usturoi, hrean.

Baile fierbinti


La finalul zilei, mai ales pentru femei ale caror maini si picioare sunt in general reci (circulatie periferica slaba sau chiar sindrom Reino), este recomandata o baie fierbinte si lunga, de jumatate de ora, in care va lasti corpul sa se incalzeasca si circulatia pielii sa fie intensificata (pielea se inroseste usor, apoi devine rozalie datorita fluxului sanguin subcutanat bogat).

Ceaiuri care tonifica sistemul imunitar

In sezonul rece se recomanda sa beti bauturi fierbinti, dintre acestea cele mai recomandate sunt: ceai fierbinte de mere cu scortisoara (se taie marul se face suc de mar si se incalzeste), ceai de lamaie (se stoarce lamaia, apoi se adauga si lamaia taiata bucatele si se fierbe) cu menta, ceai de macese, ceai de fructe de padure, de echinaceea etc.

Sportul si sauna

Este indicat ca macar in sezonul rece sa va faceti un program de exercitii fizice, un abonament la sala de fitness. Sprtuul va intensifica circulatia si tonifica sistemul imunitar poate mai mult decat orice altceva, iar o sauna dupa o ora de exercitii (sau macar o baie fierbinte si lunga) face minuni atat pentru organism, cat mai ales pentru sistemul pulmonar. Se recomanda sauna umeda.

Vaccinarea

Vaccinarea reprezinta o foarte buna metoda de aparare impotria virusurilor gripale. Atentie insa, vaccinul este facute pentru imunizarea fata de virusurile gripale, insa imediat dupa vaccin imunitatea organismului scade in sapatamana respectiva, astfel ca persoana in cauza raceste, dar infectia este bacteriana, ci nu virala. Pentru a evita acest aspect, se recomanda mai intai vaccinul antigripal homeopat cu doua-trei saptamanai inaintea vaccinului antigripal de la medicul de familie.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro - Suplimentul de sanatate si diete by Kudika

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

Detoxifierea spirituala si emotionala
Telefoanele mobile pot provoca alergii
5 Afectiuni sexuale bizare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri