Clementinele sunt citrice rezultate din incrucisarea mandarinelor cu portocale amare, au un gust dulce-acrisor si nu au samburi. Sunt insa bogate in vitamine si antioxidanti, fibre si substante cu rol anticancerigen.

Clementinele sunt citrice rezultate din incrucisarea mandarinelor cu portocale amare, au un gust dulce-acrisor si nu au samburi. Sunt insa bogate in vitamine si antioxidanti, fibre si substante cu rol anticancerigen.

Care sunt beneficiile clementinelor?

In silueta

Clementinele ajuta in curele de slabire pentru ca sunt fructe cu calorii negative, ele avand un continut sarac in calorii, dar consumand mai multa energie din corp pentru a fi metabolizate. Clementinele sunt recomandate in dietele cu fructe, avand totodata si un puternic efect antioxidant.

In detoxifiere

In curele de detoxifiere cu fucte sunt indicate clementinele, o zi putandu-se consuma numai aceste fructe. Clementinele contin antioxidanti care ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism.

In urticare si alergii

In cura de detoxifiere din urticarie (faza de fructe) precum si in curele pentru alte tipuri de alergii se recomanda consumul de clementine, acestea se pare ca intaresc sistemul imuitar al organismului si stabilizeaza reactia alergica.

Pietrele la rinichi

Pentru cei care prezinta litiaza renala (pietre la rinichi) este recomandat sa introduca in dieta zilnica cosumul a trei-cinci clementine. De asemenea se sugereaza ceaiurile diuretice de matase de porumb, cozi de cirese etc.

Imbunatatesc vederea

Clementinele sunt bogate in vitamina A, culoarea portocalie stand marturie cantitatii crescute de betacaroten, precursorul acestei vitamine, substanta implicata in procesele celulelor din retina responsabile pentru initierea vederii.

Pentru frumusete

Clementinele sunt bune si pentru frumusete, atat consumate, cat si folosite in mastile naturale cosmetice. Fiind bogate in vitamina C, A si E, clementinele ajuta la refacerea structurii colagenice a pielii, luptand impotriva ridurilor si vergeturilor si totodata refac elasticitatea pielii, redandu-i aspectul tanar.
Kudika Tarot

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro - Suplimentul de sanatate si diete by Kudika

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

Ce ar trebui sa stii despre chisturile ovariene
5 Exercitii de 5 minute care consuma 500 de calorii
Misterul aurei energetice umane


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri