24 Ianuarie 2011 publicat în Mami 1 share-uri

Cancerul a devenit o boala ce sperie pe oricine, atacand indiferent de varsta, sex si chiar conditie sociala, uneori si in afara factorilor de risc evidenti (de exemplu cancer pulmonar la nefumatori).
Depresia

De obicei depresia apare dupa ce durerea s-a instalat, insa pacientul depresiv nu mai este sensibil la simptomatologia sa. Cel mai des cancerele se asociaza cu depresii, mai ales cele genitale si de san. Aceasta pentru ca aceste boli sunt consumptive, consuma multa energie si epuizeaza si creierul, modificand starea emotionala.

Tulburari intestinale

Sunt mai multe tulburari intestinale care anunta un cancer:
- Voma cu sange (arata ca un zat de cafea) – pentru cancerele digestive superioare. Pot fi desigur si alte cauze, precum ruperea unor varice esofagiene, ulcere perforate etc.
- Scaun cu sange (rectoragie) – acesta trebuie intotdeauna investigat prin colonoscopie, ci nu pus pe seama hemoroizilor!
- Melena – scaun negru grasos;
- Balonarea cronica – poate fi semn de cancer ovarian;
- Alternanta constipatiilor cu diareea. Dupa o perioada lunga de constiatie in care pacientul acuza ca simte abdomenul acumuland tensiune, apare diareea puternica, apoi pacientul se simte usurat, relaxat, tensiunea din burta dispare.

Sangerari vaginale intermenstruale

Indiferent de varsta la care acestea apar, trebuie intotdeauna investigate. Nu ganditi in sensul ca s-a intamplat doar o data, a trecut, ati uitat, apoi apare iar la doi ani. Intotdeauna orice sangerare intermenstruala trebuie investigata. Poate avea drept cauze anticonceptionalele hormonale, stresul, surmenajul, o infectie vaginala, chist ovarian, fibrom ori... cancer.

Modificarea alunitelor sau negilor

Daca observati cum o alunita isi modifica aspectul (sau un neg), fie se extinde, fie se mareste, creste, se coloreaza altfel etc. fugiti la medic.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri