Natura ne ofera toate ingredientele unei frumuseti desavarsite, Alegand cu grija ceea ce este mai potrivit corpului nostru ne mentinem frumusetea si tineretea.
Pentru o piele frumoasa este necesara atat o ingrijire externa, cat si o alimentatie si hidratare adecvata. Celulele pielii se hranesc in special pe baza vaselor de sange de sub epiderma (aceasta nu este vascularizata). Pielea se numara printre ultimele organe unde sunt cedati nutrientii si oxigenul, astfel cele mai mici carente alimentare sau hidrice afecetaza pielea. De aceea pentru o piele tanara si ferma este necesara si o alimentatie bogata in fructe si legume, si nu doar o ingrijire atenta a acesteia.

5 Retete naturale pentru intregul corp

Aceste tratamente le puteti obtine usor, in intimitatea casei voastre.

Lapte de corp

Se amesteca intr-un recipient 10 linguri de ulei de masline, o jumatate de lingurita de zahar, o jumatate de pahar de ceai extraconcentrat (la o cana de apa fierbinte se pune un plic de musetel, unul de galbenele si doua de rostopasca), zeama de la o jumatate de lamaie, o jumatate de sticluta de vitamina A uleioasa si 30 de capsule (se sparg si se pune doar continutul) de vitamina E. Amestecul se omogenizeaza si se toarna intr-un recipient spray (de exemplu unul ramas de la balsam de par sau ulei de masaj etc.). Din acest amestec se va pulveriza continutul pe intregul corp dupa fiecare baie, masand apoi delicat pielea. Pentru o aroma relaxanta se recomanda sa adaugati in amestec si 20 de picaturi de ulei esential de magnolie, iasomie sau lavanda. Amestecul se pastreaza la frigider.

Scrub natural Anticelulitic


Se amesteca intr-un recipient o lingura de zahar alb, doua linguri de zahar brun, cinci linguri de ulei de masline, o jumatate de lingurita de scortisoara si inca o jumatate de lingurita de boia de ardei iute, o lingura de iaurt. Ametecul se omogenizeaza (insa fara a se topi zaharul) si se freaca delicat pielea in timpul dusului, timp de cateva minute. Nu clatiti imediat pielea, ci lasati 5 minute ca amestecul sa hidrateze epiderma. Clatiti apoi doar cu apa (va spalati corpul in prealabil cu gel de dus sau alte produse). Scrubul se pastreaza la frigider cel mult o saptamana.

Crema pentru calcaie de catifea

Zonele supuse presiunilor mecanice mari de la nivelul pielii se ingroasa: calcaie, coate, articulatiile degetelor, cuticule. Pentru aceste zone se recomanda o crema hidratanta obtinuta astfel: se amesteca intr-un recipient pentru crema sau lapte de corp cinci linguri de ulei de palmier, 20 de picaturi de ulei esential de magnolie (lavanda sau iasomie ori de fructe), zeama de la o jumatate de lamaie. Se obtine astfel o crema intens hidratanta care poate fi folosita pentru cuticule, calcaie, coate si alte zone uscate ale pielii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri