Cea de a treia editie a campaniei “1 pachet = 1 vaccin” a ajuns la final. Prin campania„1 pachet = 1 vaccin”, Pampers® si UNICEFsi-au propus eliminarea tetanosului neonatal la nivel global. Cei doi parteneri au lansat, in ianuarie 2011, un nou apel catre parintii din Romania, pentru a ajuta la salvarea mamelor si copiilor din tarile afectate de tetanosul matern si neonatal. Pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede Pampers® cumparate in perioada ianuarie – februarie 2011, Pampers® doneaza catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin anti-tetanos. Multumita implicarii parintilor din toata tara, Pampers doneazacontravaloarea a1,223,696 de vaccinuri anti-tetanos catre UNICEF in 2011.

Sursa: Comunicat de presa

Despre tetanos la nou-nascuti

Pentru ca populatia cu cel mai mare risc de imbolnavire traieste in mediul rural, fara a avea acces la servicii medicale sau educatie, viteza cu care se raspandeste tetanosul nu este cunoscuta.

Dr. Rownak Khan, specialist UNICEF: ”Tetanosul, cunoscut de asemena sub denumirea de ”ucigas tacut” este veriga slaba a sistemelor de sanatate. Cele mai multe decese au loc acasa si apar in randul celor mai vulnerabile populatii, care traiesc in locuri greu accesibile. Cu toate acestea, tetanosul este o boala care poate fi prevenita printr-un simplu vaccin – chiar si un singur deces survenit in urma bolii fiind un adevar greu de suportat

Pentru multe dintre femeile si copiii afectati de tetanos, pana si cele mai de baza servicii medicale sunt un lucru la care nici macar nu viseaza. De aceea, este nevoie, mai mult decat oricand, sa actionam impreuna pentru a-i ajuta pe cei care sunt expusi acestei boli. Este inacceptabil ca mii de copii sa moara din cauza unei boli care poate fi combatuta printr-un vaccin ”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Parintii din Romania s-au implicat si au fost printre cei mai activi sustinatori ai campaniei in aceasta editie, ca si in editiile trecute. Cele 150 de patuturi neonatale, 75 de mese de infasat si 75 de scaune pentru alaptat,impreuna cu scutecele donate de catre Pampers, le vor oferimamelor si nou-nascutilor din aceste maternitati o ingrijire cat mai buna.

Mamicile din Romania au fost cele care au decis orasele in care au ajuns donatiile Pampers. In perioada ianuarie – februarie, ele au intrat pe pagina de Facebook „Lumea Mamicilor”, s-au inscris in Mozaicul Pampers pentru a sustine cauza globala a campaniei si au votat orasul preferat, pentru a ajuta comunitatea locala. Multumita sustinerii lor, donatiile Pampers au ajuns in maternitatile spitalelor „Cantacuzino”, „Filantropia” si „Pantelimon” din Bucuresti, „Dumitru Popescu” si Spitalul Clinic Judetean Nr. 1 din Timisoara, „Cuza Voda” si „Elena Doamna” din Iasi si in maternitatea spitalului „Dr. I.A. Sbarcea” din Brasov.

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

„Editiile trecute ale campaniei au evidentiat generozitatea si grija parintilor din Romania pentru bunastarea copiilor, de oriunde ar fi ei. Ne bucuram ca si anul acesta, parintii au raspuns apelului lansat de Pampers si UNICEF si s-au alaturat efortului de a elimina tetanosul matern si neonatal din tarile mai putin dezvoltate si,in acelasi timp, de a le asigura mamelor si bebelusilor din Romania confortul si ingrijirea de care au nevoie in perioada spitalizarii. Vrem sa le multumim acestor parinti pentru ajutorul si implicarea lor”, a declarat reprezentantul Pampers® in Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri