Stilul de viata modern aduce o serie de schimbari in privinta organismului nostru, schimbari carora trebuie sa le facem fata. Din pacate multe dintre acestea nu sunt pozitive, ele inclina spre o viata sedentara si spre o alimentatie in exces din punct de vedere caloric raportat la nivelul de consum si exercitii fizice pe care le facem zilnic.
Si in privinta sanatatii ochilor tendintele nu sunt tocmai pozitive. Industrializarea si evolutia tehnologica a facut ca tot mai multe meserii sa se realizeze in fata calculatorului, iar distractiile moderne nu mai implica multa miscare. Asadar ne obisnuim sa privim fix o perioada lunga din zi, la calculator sau televizor, muschii ochilor precum si functiile de focalizare nu mai lucreaza la parametrii optimi pentru mentinerea sanatatii ochilor, prin concentrare persoanele uita sa clipeasca, corneea se usca si se poate ajunge chiar la conjunctivita cronica, capacitatea de adaptare a ochiului la distante mari sau de focalizare rapida scade si asa mai departe. Va propunem cateva exercitii usoare pe care le puteti efectua zilnic pentru imbunatatirea vederii.

5 Exercitii care iti imbunatatesc vederea

Exercitiu de pregatire

Inchideti ochii si strangeti cat mai tare pleoapele si mentineti 5 secunde, apoi deschideti larg ochii si priviti departe (pe fereastra spre exemplu sau cat mai departe daca va aflati intr-un parc sau undeva in aer liber). Repetati exercitiul de 10 ori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Exercitiu de focalizare pentru obiecte apropiate

Asezati-va pe un scaun, banca, fotoliu etc. Astfel incat sa aveti o pozitie relaxata. Vizualizati apoi linia nasului timp de cinci secunde, apoi inchideti ochii alte cinci secunde. Repetati exercitil de 10 ori.

Exercitiu pentru adaptarea focalizarii

Asezati-va spre un peisaj, indiferent daca va aflati in aer liber sau priviti pe fereastra incaperii. Apoi focalizati rapid obiecte din jur aflate la distante diferite, 10 obiecte, retinand sau spunand rapid ce ati vazut, apoi schimbati repede privirea (afisul unei cladiri, scrisul de pe o pancarda, un ghiveci cu flori rosii etc.). Dupa fiecare 10 obiecte tineti ochii inchisi timp de 10 secunde. Repetati exercitiul de 10 ori.

Exercitiu pentru imbunatatirea vederii periferice

Stati cu capul normal, cu privirea orientata in fata. La acest exercitiu nu aveti voie sa miscati capul sau ochii, acestia raman fixati in fata. Apoi incercati sa constientizati imaginile din periferia campului vizual: umarul drept si stang de exemplu, imaginile aflate cat mai in spate, imaginile de deasupra capului etc.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri