Pielea ne arata adesea semne despre starea noastra de sanatate. O piele frumoasa, tanara, cu o culoare definita, fara descuamari apartine in general unui corp sanatos.


Pielea este cea care ne apara de marea majoritate a infectiilor. Protectia pe care ne-o ofera pielea se face prin pH-ul ei acid care nu lasa bacteriile sa se dezvolte, prin descuamarea continua astfel incat microorganismele nu pot trece de piele, prin secretia de keratina etc.


Ultimul organ unde nutrientii sunt cedati este pielea, astfel ca la cele mai mici carente pielea reactioneaza. De aceea primele semne metabolice, primele dezechilibre generale se pot vedea la nivelul pielii.

Pielea palida

Paloarea pielii se observa cel mai bine la nivelul palmelor de exemplu cand striurile nu se mai inrosesc la intinderea acesteia, la nivelul mucoasei ce captuseste la interior pleoapele (se trage pleoapa de jos si se observa) etc. In general pielea palida indica anemie, indiferent de cauza care o produce (o boala, sangerari oculte, carente alimentare etc.). Se indica un consult medical si analize de sange (hemoleucograma).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Pielea galbena sau verzuie

De obicei pielea se coloreaza in galben sau in verzui atunci cand se produce un icter hepatic. In acest caz caile biliare sunt blocate si bilirubina se intoarce in sange. Fiind un pigment, aceasta coloreaza sangele si pielea. Se recomanda consultul medicului.

Pielea portocalie

Pielea potrocalie nu reprezinta o urgenta, aceasta se coloreaza astfel cand exista o concentratie ridicata in corp de betacaroten. Spre exemplu poate sa apara la copilul mic sau chiar la adultul care mananca zilnic peste un kilogram de morcovi.

Urticaria si alergiile

Aparitia alergiilor pe piele indica de obicei faptul ca in mediul in care respectiva persoana traieste si isi desfasoara activitatea exista un factor nociv. De asemenea mai indica si o supraimunitate, pentru ca acesti oameni fac alergii (adica reactioneaza imun) la factori fata de care alte persoane nu prezinta nicio reactie. Fie este vorba de un fond atopic, mostenit, fie ceva a perturbat imunitatea respectivei persoane. Consultul medical poate lamuri unele probleme legate de acest aspect. Atentie, alergiile trebuie rapid consultate, uneori pot fi chiar intoxicatii, in ambele cazuri insa fiecare secunda poate fi importanta (de exemplu alergia la venin de albina cu soc anafilactic, intoxicatia alimentara etc.).

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Petesiile si petele mici vasculare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri