O serie de alimente sunt considerate a fi utile in procesul de eliminare a tesutului adispos.

O serie de alimente sunt considerate a fi utile in procesul de eliminare a tesutului adispos.


Aceste alimente au o serie de calitati care le fac utile in diete:

- pot fi alimente cu calorii negative, mai exact acele alimente pentru care organismul arde mai multe calorii sa le proceseze decat caloriile continute de alimentele respective;

- pot accelera metabolismul sau pot mobiliza grasimile din depozite, facilitand scaderea tesuturilor adipoase;

- nu contin un numar insemnat de calorii, dar au vitamine si confera senzatia de satietate dupa ingestie. Cel mai bun exemplu de alimente din acest gen sunt cele care au un continut ridicat de fibre.

Fructele acrisoare

Toate fructele acrisoare sau cele “verzi” au foarte putine calorii, contin o cantitate ridicata de vitamine si pot fi considerate ca facand parte din lista “alimentelor cu calorii negative”. Aceste fructe pot fi reprezentate de: fructe necoapte, citrice, fructe “romanesti” acrisoare ca prunele, merele, gutuile, caisele, piersici, struguri, corcoduse, fructe de padure etc.


Fructele se mananca intr-o masa separata, si nu ca desert. Nu exista o limita a numarului de fructe consumate pe zi, se considera ca nu pot fi consumate atatea fructe cat sa faca rau.


Pentru mai multe informatii despre alimentele cu calorii negative cititi articolul: 10 Alimente cu calorii negative

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Cerealele integrale

Cerealele integrale au putine calorii, dar foarte multe fibre. Ne referim aici doar la acele cereale obtinute prin zdrobirea bobului, se gasesc in comert simple sau sub forma de musli. Cerealele expandate isi pierd mult din proprietati, precum si din vitaminele continute.


Cerealele integrale contin glucide cu absorbtie lenta care asigura un plus de energie pentru cateva ore de la ingestie si protejeaza secretia de insulina. Au un continut foarte ridicat de fibre, de aceea trebuie consumate cu multe lichide. Cand fibrele se umfla in burtica, dau senzatia de “satul” si astfel nu puteti consuma foarte multe. Sunt indicate in special in prima jumatate a zilei pentru ca sunt energizante.

Iaurtul

Iaurtul natural, fara aditivi si fara zaharuri (cititi eticheta) este un aliment foarte sanatos, contine foarte putine calorii, cateva grasimi bune si regleaza tranzitul intestinal.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Leagăn pentru toată copilăria 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Citeste articolul integral pe Healthy.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri