5 Octombrie 2012 publicat în Nastere 38 share-uri

Multiple cauze pot afecta buna desfasurare a unei sarcini si pot duce chiar la pierderea ei, in absenta tratamentului adecvat.
Sarcina este cel mai spectaculos proces fiziologic, la sfarsitul caruia, o noua fiinta umana se naste.

Nasterea la termen este considerata intre 38 de saptamani si 41 de saptamani si 5 zile.

O nastere care are loc la varsta gestationala de 24 de saptamani si sub 24 de saptamani este o sarcina cu fat neviabil (nu poate supravietui).

Nasterea prematura este considerata de la 24 de saptamani si 0 zile pana la 37 de saptamani si 5 zile.

Cauze care pot duce la avort spontan

1 Anomalii cromozomiale

Avorturile spontane de prim trimestru se datoreaza in marea majoritate a cazurilor anomaliilor cromozomiale prezente in celulele fatului.

In mod normal, celulele umane contin 23 de perechi de cromozomi (46 de cromozomi), dintre care 22 de perechi identice si una diferita in functie de sex.

Daca celulele contin un numar mai mare sau mai mic de cromozomi, fatul poate fi incompatibil cu viata. Asa se intampla in cazul trisomiilor, cand exista un cromozom in plus si totalul devine 47 de cromozomi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Studiu AVON: Creșterile alarmante ale costurilor de zi cu zi determină 80% dintre femei să caute surse suplimentare de venit La fiecare două minute, o femeie moare din cauza sarcinii sau a nașterii, potrivit agențiilor ONU Putem crește o nouă generație de fete în tech? „Începând cu 7-10 ani fetele își pot pierde interesul în științele exacte, dar motivele nu țin de aptitudini.”

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri