Specialistii au descoperit ca femeile care stau in 4 labe nasc mult mai usor, deoarece aceasta pozitie a corpului ar usura travaliul si ar reduce semnificativ durerile nasterii.

Specialistii au descoperit ca femeile care stau “in 4 labe” nasc mult mai usor, deoarece aceasta pozitie a corpului ar usura travaliul si ar reduce semnificativ durerile nasterii.

Se pare ca, intr-adevar adoptarea acestei pozitii corporale cateva minute de doua ori pe zi face din travaliu o experienta mai placuta, ameliorand durerile, dar nu influenteaza pozitia fatului si nu il ajuta sa se pregateasca de travaliu.

De asemenea, cercetarorii au descoperit ca este falsa ideea ca daca spre sfarsitul sarcinii stai in 4 labe cateva minute de doua ori pe zi atunci ai ajuta bebelusul sa se aseze in pozitia corecta pentru nastere, cu capul in jos. Dar, medicii inca recomanda gravidelor sa exerseze pozitia in 4 labe daca se simt confortabil si doresc acest lucru, pentru ca si ea are anumite beneficii.

S-au facut studii in legatura cu modul in care pozitia corporala a mamei afecteaza travaliul. Exista un studiu la care au participat 2700 de femei, 2 treimi dintre ele erau in travaliu si numai o treime in perioada de sfarsit de sarcina.

Care este pozitia optima a fatului? Cea mai buna pozitie pentru fat in timpul nasterii este cu capul in jos, iar ceafa privind inainte. Cand ceafa este orientata catre una dintre lateralele corpului mamei sau catre spatele acesteia, travaliul poate fi mai lung si mai chinuitor.

Studiul a aratat ca femeile care au ales sa stea in patru labe in timpul travaliului s-au simtit considerabil mai bine: durerile nasterii au fost suportabile, iar durerile de spate au scazut in intensitate, astfel ca femeile sunt acum incurajate sa dea nastere stand in aceasta pozitie.

Se vor face inca multe studii de-a lungul vremii care sa dovedeasca ca o pozitie corporala sau alta este mai buna si are mai multe beneficii. Deoacamdata ne informam, citim si facem optiunile in functie de ceea ce a fost demonstrat pana acum!

Un articol de Simona Prodanoiu


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pozitia corpului iti poate usura travaliul.