Este binecunoscut faptul ca travaliul este dureros, dar medicina moderna a gasit mai multe solutii pentru a reduce durerile din timpul nasterii. Printre metodele terapeutice care pot ameliora durerile facerii se numara etonoxul, opiaceele intramusculare, anestezia epidurala si anestezia spinala.

Este binecunoscut faptul ca travaliul este dureros, dar medicina moderna a gasit mai multe solutii pentru a reduce durerile din timpul nasterii. Printre metodele terapeutice care pot ameliora durerile facerii se numara etonoxul, opiaceele intramusculare, anestezia epidurala si anestezia spinala.

Etonoxul

La debutul travaliului, atunci cand contractiile incep sa fie dureroase, etonoxul este o metoda farmacologica buna pentru calmarea durerilor. Etonoxul se administreaza prin masca faciala, el fiind un amestec de oxigen si oxid nitric, lipsit de pericole atat pentru fat, cat si pentru mama.


Opiaceele intramusculare

Opiaceele intramusculare sunt preparate farmaceutice care contin opiu, ele fiind cele mai bune analgezice cunoscute. Acestea nu trebuie folosite decat in cazuri extreme, atunci cand contractiile sunt foarte dureroase si devin insuportabile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Principalele reactii adverse ale acestor medicamente sunt greata si varsaturile, iar in caz de administrare frecventa si supradozare pot aparea probleme respiratorii (atat la mama cat si la fat), deoarece aceste medicamente deprima functia respiratorie.

Anestezia epidurala

Anestezia epidurala este foarte cunoscuta la ora actuala si utilizata pe scara larga in multe interventii chirugicale, ea fiind o forma potrivita de atenuare a durerilor nasterii.

Tehnica presupune administrarea unei substante anestezice in spatiul epidural ce inconjoara maduva spinarii, punctia efectuandu-se intre doua vertebre lombare (punctie lombara). Aceasta substanta blocheaza transmiterea senzatiilor dureroase dinspre uter si vagin spre sistemul nervos central, astfel viitoarea mamica nu mai simte durerea.

Desi destul de precisa, aceasta tehnica are un inconvenient, si anume: pentru efectuarea peorcedurii sunt necesare 15-20 de minute, iar timpul scurs pana la instalarea anesteziei este si el de 30 de minute. Astfel ca momentul nasterii trebuie incadrat foarte bine tinand cont de aceste intervale.

Cea mai intalnita reactie adversa a anesteziei epidurale o constituie durerile de cap (cefaleea). Durerile de cap apar cel mai frecvent atunci cand acul trece usor de spatiul epidural si patrunde in canalul medular, iar o mica cantitate de lichid cefalorahidian (lichidul care protejeaza maduva spinarii) se scurge in spatiul epidural.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri