Rata mortalitatii materne in Romania a scazut de aproape 6 ori, de la 83 decese materne la 100.000 de nascuti vii in 1990 la 15 decese materne la 100.000 de nascuti vii in 2006. Motivele acestei imbunatatiri sunt cresterea accesului la servicii de planificare familiala si la ingrijire obstetricala pre si post natala. Acestea au dus si la reducerea numarul sarcinilor nedorite si al avorturilor de aproape 7 ori, de la 177.600 la 100.000 de femei de varsta fertila in 1990 la 26.770 la 100.000 de femei de varsta fertila in 2006.

UNFPA, Fondul ONU pentru Populatie, este o agentie internationala de dezvoltare care promoveaza dreptul fiecarui om - femeie, barbat, copil - la o viata sanatoasa si cu sanse egale in societate.

UNFPA ajuta tarile in care activeaza sa foloseasca informatiile despre populatie pentru a elabora politici si programe de reducere a saraciei si de creare a conditiilor pentru ca fiecare sarcina sa fie dorita, fiecare nastere sa fie sigura, fiecare tanar sa fie protejat de HIV/SIDA si fiecare fata si femeie sa fie tratata cu respect si sa traiasca o viata demna.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole interesante de pe Healthy.ro:

Cuprul si rolul sau in organsim

Cum sa combatem astenia de toamna

Ce mananci cand alaptezi?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri