Sarcina contribuie la implinirea femeii, o face mai frumoasa si mai fericita.
Temperatura bazala (masurarea temperaturii dimineata, la aceeasi ora) creste cu 0,3-0,4 grade Clesius in momentul ovulatiei.

Perioada ovulatorie se mai poate determina si cu ajutorul testelor de ovulatie care se procura de la farmacie.

Mentine-ti greutatea ideala
Cu cateva luni inainte de conceptie cantareste-te si asigura-te ca ai greutatea ideala, deoarece greutatea mamei, fie ea prea mare sau prea mica, afecteaza fatul.
Mamele supraponderale au risc mai mare de hipertensiune si diabet gestational, iar mamele subponderale risca sa dea nastere unui copil prematur si cu o greutate mica.
Pentru mentinerea greutatii ideale si a starii de sanatate, fa exercitii de dificultate moderata. Stabileste un program de exercitii pe care sa-l respecti si pe timpul sarcinii.

Asigura-te ca te hranesti sanatos
A te hrani sanatos pe parcursul sarcinii nu inseamna a face excese cu mancarea. Trebuie sa consumi echilibrat legume si fructe, lactate, dar nici carnita nu trebuie ignorata. Cu o alimentatie echilibrata si fara excese iti poti mentine greutatea si inaintea sarcinii, dar si pe parcursul ei.
Este foarte important sa iei vitamine inca de acum, dar nu toate viatminele sunt indicate pentru fat (vitamina A in cantitati crescute pot dauna micutului). Acidul folic previne pierderea sarcinii si aparitia anomaliilor fatului. Trebuie administrat 0,4 mg de acid folic in perioada de preconceptie si in primele saptamani de sarcina. Atentie si la nivelul fierului din organism deoarece un nivel sanguin scazut de fier poate detemina anemia feripriva.

Sanatatea partenerului
Pentru conceperea unui copil este nevoie de doi, si, asa cum sanatatea si modul de viata al mamei afecteaza fatul, asa si tatal, prin calitatea spermei influenteaza acest lucru.
Partenerul ar trebui sa evite fumatul si consumul de bauturi alcoolice. Acestea pot afecta starea sanatatii lui si influenta calitatea spermei si numarul de spermatozoizi apti pentru fecundatie.
De asemenea se recomanda efectuarea anumitor analize pentru detectarea bolilor cu transmitere sexuala ( in special testarea HIV si sifilis) si tratarea lor.

Daca vrei sa ai un copilas sanatos, respecta aceste sfaturi si mergi la medic inca din aceasta perioada, nu tocmai in momentul aparitiei sarcinii.

Un bebelus este o minune pentru fiecare familie, si trebuie sa te asiguri ca el va fi sanatos si se va putea bucura de viata.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri