Sonohisterograma este un alt test pe baza de radiografie care foloseste substanta de contrast pentru a examina organele reproducatoare feminine.
Laparoscopia : este o metoda de investigatie ce se face sub anestezie generala si care consta in introducerea in zona pelvina, prin intermediul unei mici incizii la nivelul abdomenului, a unei sonde mici ce prezinta in capatul investigator o sursa de lumina si o camera de luat vederi (foarte redusa ca dimensiuni). Astfel se analizeaza organele genitale : uterul, trompele si ovarele, putandu-se determina diverse afectiuni ca : infectii la nivelul organelor genitale, chistrui ovariene, excrescente, benzi aderente care apasa pe trompe spre exemplu si le ingusteaza diamentrul etc. De asemenea tot prin intermediul acestei metode pot fi tratate unele afectiuni cu ar fi endometrioza ( o afectiune ce se localizeaza la nivelul endomentrului, acel tesut ce captuseste la inerior uterul).
Alte teste suplimentare
Se mai pot efectua unele ecografii atat la femei cat si la barbati pentru determinarea unor eventuale tumori (forme de cacer) la nivelul pelvisului si care ar putea efecta conceptia.
Histerescopia este o metoda imagistica ce investigheaza mucoasa uterului prin intermediul unei mici sonde ce contine in capatul examinator si o camera de luat vederi. Prin aceasta sonda se pot efectua si tratari ale unor afectiuni, cum ar fi unele excrescente la nivelul uterului. Micul investigator se introduce prin vagin, traverseaza colul uterin (zona ingusta dintre vagin si uter) si analizeaza mucoasa uterina, poate patrunde si pe trompe, unde nu doarse poate analiza structura mucoasei acestora, ci se pot dezobstrua odata cu introducerea sondei.
Cariotipul este un test ce analizeaza structura genetica a unor celule. Se preleveaza sange periveric si se analizeaza structura cromozomilor pentru a se detecta o boala genetica ce poate sa interfere cu procesul de conceptie.
Biopsia testiculara investigheaza functia testiculelor si poate detecta eventuale anomalii sau disfunctii la nivel testicular.
Lista testelor poate continua cu cateva exemple ce depinde de rezultatele testelor anterioare si deciziile pentru urmatoarele teste cat si pentru cele de mai sus sunt individuale fiecarui cuplu.
Un articol de Iulia D.
Sursa: Healthy.ro
Citeste pe Healthy.ro articole despre sanatate, frumusete si diete. Noi iti recomandam:
Cea mai frecventa afectiune a pielii
Remedii naturiste pentru tratarea anemiei
10 beneficii ale mersului pe jos!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară