Daca incerci sa devii mamica este bine sa stii ca perioada fertila a unei femei incepe cu o zi inaintea ovulatiei si dureaza 3 zile dupa ovulatie.
Daca incerci sa devii mamica este bine sa stii ca perioada fertila a unei femei incepe cu o zi inaintea ovulatiei si dureaza 3 zile dupa ovulatie.

In fiecare luna, cate un ovar (o luna ovarul stang, o luna ovarul drept), elibereaza unul sau mai multe ovule in trompa uterina corespunzatoare, unde asteapta aparitia spermatozoizilor care sa-l fecundeze. Acest proces poarta numele de ovulatie. Daca fecundatia si nidarea oului in mucoasa uterina au loc, atunci vei ramane insarcinata.

In cazul in care incerci de mai mult timp sa ramai insarcinata, nu te gandi de prima data la ce este mai rau, adica la infertilitate. Mai intai afla-ti zilele fertile si incearca sa ai contact sexual in acea perioada.

Tot ce trebuie sa faci pentru a concepe un bebe este sa afli exact momentul in care ai ovulatie, deoarece in perioada din jurul ovulatiei ai sansele cele mai mari de a ramane insarcinata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Lucrurile sunt simple in cazul in care ai un ciclu menstrual regulat: noteaza-ti prima zi a menstruatiei si numara 28 de zile pana la prima zi a urmatorului ciclu menstrual. La un ciclu regulat, ovulatia apare cu 14 zile inaintea menstruatiei (la un ciclu de 28 de zile ovulatia este in ziua a 14 a).

Daca ciclul tau menstrual este neregulat, atunci poti folosi metoda temperaturii bazale, aspectul mucusului cervical sau testele de ovulatie pentru a identifica perioada fertila.

Temperatura bazala. Imediat dupa ovulatie, temperatura bazala va creste usor cu jumatate de grad. Cel mai bine ar fi sa iti masori temperatura bazala dimineata, stand in pat linistita si sa notezi in fiecare zi temperatura gasita, pentru a-ti da seama de acea crestere. Daca nu te descurci cu un termometru obisnuit, atunci procura-ti unul digital care sa afiseze mai exact valoarea masurata.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Mucusul cervical. O alta cale prin care iti poti determina perioada fertila este sa observi aspectul mucusului cervical, deoarece secretiile vaginale sunt mai abundente si vascoase in apropierea ovulatiei. Imediat dupa ovulatie secretiile revin la normal.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri