Atat in privinta conceptiei cat si in a contraceptiei determinarea ovulatiei este foarte importanta. Astfel pentru femeile care vor sa conceapa un copil este important sa isi determine cat mai exact perioada de ovulatie pentru a facilita conceptia mai ales daca din diverse cauze aceasta este ingreunata.

Metoda masurarii temperaturii bazale

Aceasta metoda identifica inceputul perioadei de ovulatie si finalul acesteia cu o precizie mai mare decat metoda precedenta. Pentru a pune in aplicare aceasta metoda va trebui sa aveti un termomentru, insa mai indicat este cel care masoara temperatura bazala, avand gradatii de la 35,5 grade Celsius pana la 37,7 grade Celsius, permitandu-va sa masurati temperatura corpului cu o mai mare precizie. Aceste termometre pentru masurarea temperaturii bazale se gasesc in farmacii sau la cabinetele medicale de planning familial si au atasate diagrame pe care le puteti completa pentru o monitorizare mai usoara a variatiilor temperaturii. Cand incepe ovulatia temperatura corpului scade brusc, apoi la finalul acesteia creste la valorile initiale, cresterea putand fi brusca sau lenta, in functie de numerosi factori. Va trebui ca in fiecare dimineata sa va masurati temperatura bazala, aceasta se masoara atunci cand organismul este in stare de repaus. Mai exact veti masura temperatura imediat la trezire, inainte sa va dati jos din pat, sa va uitati la televizor, sa va beti cafeaua etc. Aceasta metoda nu va ajuta sa prevedeti momentul inceputului ovulatiei si este indicat sa o corelati cu celelalte doua: metoda calendarului si a glerei cervicale. Dupa perioada ovulatiei temperatura corpului va creste. Dupa ce termometrul inregistreaza cu 0,3 grade mai mult si aceasta temperatura mai mare este mentinuta trei zile puteti considera ca perioada ovulatiei s-a terminat. Aceasta metoda va ajuta sa identificati finalul perioadei ovulatiei, caci pentru contraceptie va trebui sa anticipati inceputul acestei perioade folosind celelalte doua metode.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Metode de determinare a ovulatiei.