4. Fructul castitatii (Agnus Castus) - regleaza ciclul menstrual si ovulatia. Se recomanda o cana de ceai pe zi obtinuta din fructe uscate si maruntite. Acest remediu are insa efecte lente, in aproximativ un an-un an si jumatate. Nu estenevoie de asociere cu tratament hormonal si nu va fi urmat in sarcina (este contraindicat dupa ce ati ramas insarcinata).
5. Dong Quai (Angelica sinensis) – aceasta planta este foarte folosita in medicna traditionala chinezeasca, avand rolul de a regla secretia de estrogeni si de a “pregati” mucoasa uterina atat pentru implantarea oului ca si pentru mentinerea viabilitatii acestuia. Aceasta planta, prin influenta hormonala, regleaza si ciclul menstrual, insa nu trebuie folosita in timpul sangerarilor menstruale. Se consuma sub forma de ceai pe care il gasiti in farmaciile cu profil naturist sau la plafar.
6. Radacina de unicorn (Chamaelirium luteum) – reprezinta un excelent tonifiant al organelor genitale feminine, dar si masculine. Se recomanda folosirea ei atat pentru fertilitate, cat si in timpul sarcinii pentru prevenirea unui avort spontan si ameliorarea greturilor matinale. Se administreaza sub forma de tinctura, intre 5-15 picaturi pe zi.
7. Ginseng - stimuleaza fertilitatea masculina, creste libidoul si productia de spermatozoizi. Are efecte si in cazul femeilor, insa de intensitate mai mica si este interzisa in sarcina.
Atentie: inainte de a incepe terapia naturista cu plante medicinale pentru fertilitate cereti sfatul medicului pentru ca unele plante nu se ascociaza cu anumite terapii medicale specializate. De asemenea anumite boli cronice si unele acute dau contraindicatii pentru tratamentul naturist al fertilitatii.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?